Sháníte brigádu? Pospěšte si!

29. 4. 2013 – 16:12 | Práce | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Sháníte brigádu? Pospěšte si!
Dobrá brigáda zůstane neobsazená maximálně půl hodiny , Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Potřebujete dobře placenou a pohodovou brigádu? Máte nejvyšší čas si nějakou najít, protože v červnu už počet míst výrazně klesá a během prázdnin máte šanci jen na takzvanou nárazovku, tvrdí analytik společnosti LMC Tomáš Ervín Dombrovský.

Nejvíce brigádnických pozic na léto vypisují podnikatelé tradičně během května, nabídka postupně roste už od poloviny dubna. Letošní stav je srovnatelný s předešlými roky, tvrdí Dombrovský.

"Nejvíce brigádnických pozic na léto se tradičně obsazuje v průběhu května, v červnu počet dostupných pozic mírně klesá, v červenci a srpnu je již nabídka značně probraná a obsazují se především nárazová místa," potvrzuje analytik.

Letošní množství letních prací je srovnatelné jako v minulých letech. Počty dostupných brigád se v jednotlivých měsících liší pouze o jednotky procent (směrem nahoru i dolů). Například v průběhu března bylo na portálu Prace.cz k dispozici celkem 4983 brigádnických míst. Na konci dubna hledali podnikatelé na léto pracovníky pro dalších více než pět tisíc míst.

"Očekáváme, že v květnu by přes portál Prace.cz mělo být k dispozici až 6,5 tisíce dalších brigádnických pozic, v červnu nejspíš počet dalších míst klesne k hranici šesti tisíc, doplnil Dombrovský.

Dobrá brigáda zůstane neobsazená maximálně půl hodiny

Při shánění brigády se vyplatí sledovat aktuální nabídky a reagovat pokud možno okamžitě. Pozice totiž často bývají obsazeny i během několika desítek minut. "Jde obvykle o práci, kvůli které není nutné pořádat složitá výběrová řízení, často platí "kdo dřív přijde, ten bere," popsal situaci Dombrovský.

Zhruba čtvrtinu pozic tvoří specializované a odbornější činnosti, ve třetině případů jde o práci administrativního charakteru, zbytek (dvě pětiny) tvoří manuální a provozní práce.

František Bužek | MED

Nabídky práce dle oboru

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články