Dantovo Inferno jako akční adventura
zdroj: tisková zpráva

Dantovo Inferno jako akční adventura

2. 11. 2006 16:16 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

O tom se Dantovi jistě nikdy ani nesnilo, že na motivy jeho Pekla z trilogie Božská komedie jednou vznikne akční adventura...

O tom se Dantovi ani nesnilo, že se jeho dílem, konkrétně Peklem z trilogie Božská komedie, bude jednou inspirovat banda nadšenců, kteří si říkají FXLabs, kvůli vytvoření akční adventury. Hra se jmenuje prostě Inferno, nicméně na klasickém epickém díle je postavena velmi volně. Zasazena je do doby bližší naší současnosti a její příběh se točí okolo matky, která najde zavražděnou svou dceru. Ta situace ji raní takovým způsobem, že chce ukončit svůj vlastní život. Avšak ve chvíli jejího nejhoršího zoufalství se k Amandě přiblíží tajemná bytost, která jí nabídne možnost zachránit její milovanou holčičku odkudsi z devíti kruhů pekla. Žena je vržena do boje o moc mezi dvěma frakcemi. Jedna se ji snaží za každou cenu zastavit, zatímco druhá má z nějakého ne úplně jasného důvodu potřebu ji v její misi pomoci.

Příběh Inferna je prý velmi zamotaný a má mnoho zvratů. Amanda se ocitne ve světě plném podvodů a lstí. Musí sama přijít na to, komu věřit a komu ne, stejně jako na to, jak dostat svou dceru dřív, než bude pozdě a ona propadne na celou věčnost Peklu. Na své cestě nebude sama. Ač to zní možná podivně, Amanda bude v podstatě takovou prázdnou schránkou, jejíž dutinu vyplní tři různé osobnosti, které s ní pak absolvují všech devět okruhů pekla. Ona na sebe vezme jejich podoby/masky a bude moci těžit z jejich unikátních schopností, jež jí pomohou přemoci nejrůznější démonické překážky.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Pokud jde o ty schopnosti, Amanda jim bude mít k dispozici celou škálu. Spolehnout se bude moci na válečnici Instinct, která řeší problémy ryzí silou a bojem tváří v tvář. Kde to nepůjde, tam jí možná bude prospěšnější lstivý Shadow, jenž když svého nepřítele úspěšně obejde, neváhá ho zákeřně zezadu bodnout. Další pomocník, Corruption, sice není fyzicky zdatný, ale zato je mistrem v některých fakt dobrých útočných dovednostech, které když se správně využijí, mohou být neskutečně smrtící. Pak je tu ještě polapený anděl Light, díky němuž jsou síly všech ostatních bytostí ještě lepší. Avšak ani Amanda není tak úplně neschopná. Ona sama umí pracovat se speciálními předměty a otevírat s nimi zamčené zámky, léčit, odrážet údery, líčit pasti, atd.

Mise hry mají být zajímavé a podnětné. Hráči v nich budou muset používat stejně tak hlavu jako bojové schopnosti. Nepřátelé, se kterými budete mít tu čest se setkat, vycházejí přímo z postav z Dantova Pekla. Je tu také spousta těch, kteří sdílí své kořeny s řeckou nebo římskou mytologií. V každém případě prý tvůrci strávili dost času tím, aby je pojali vlastním způsobem. Inferno by měla být hotova začátkem příštího roku. Vyvíjena je pro PC.
zdroj: Firingsquad

korgull

Nejnovější články