Něco více o Forgotten Realms: Demon Stone
zdroj: tisková zpráva

Něco více o Forgotten Realms: Demon Stone

9. 9. 2004 14:14 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Jak jsme vás informovali v poslední den první poloviny prázdnin, nová D&D záležitost od společnosti Atari - Demon Stone, dlouho uváděná pouze v souvislosti s konzolemi, je vyvíjená také pro PC.

Studiem Stormfront. Její příběh, na jehož tvorbě s vývojáři spolupracuje i slavný spisovatel R. A. Salvatore, vypráví o třech hrdinech - Illius, Rannek a Zhai. Jsou to válečníci (a válečnice - Zhai), kteří nemají dohromady nic moc společného. Každý z nich ovládá jiný styl boje, každý z nich by si nejraději šel svou cestou. Osud je však svedl dohromady, aby čelili společné, nevysvětlitelné hrozbě.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Magazín GameSpy včera vydal rozhovor, ve kterém zpovídá zástupce vydavatele ohledně odlišností PC verze. A nač se tedy můžete těšit? Po grafické stránce má hra zkrátka demonstrovat skutečné možnosti této platformy. Ovládání bude podobné jako u akcí a stříleček, používat budete klávesnici i myš, přičemž klávesnice zajistí pohyb a myš směr a útok. V případě zájmu však budete moci sáhnout i po různých jiných ovládacích systémech (gamepady, joysticky).

Bohužel prý v tuto chvíli není v plánu žádný multiplayerový mód, natož pak kooperativní hra. A to jak ve verzi pro PC, tak i v těch ostatních. O Demon Stone se totiž uvažuje jako o single-playerovém zážitku, který bude svým provedením připomínat film. Navíc, jejím základem má být tzv. "switch-to-the-fly" mechanismus, který se prostě s multiplayerem příliš neslučuje. Jde o věc, jejíž využití v bitvách může mít zásadní vliv na výsledek boje. Je to vlastně přepínání se mezi jednotlivými postavičkami týmu v reálném čase. Nicméně, otázka multiplayeru prý není uzavřena pro případná budoucí pokračování titulu. Jinak, pokud jde o obsah, mají být všechny verze Demon Stone shodné. Zajímá-li vás tento projekt, jehož vydání je naplánováno na letošní listopad, blíže, navštivte GameSpy, kde se během posledních pár dní vyrojila celá řada článků a rozhovorů na toto téma.

zdroj: GameSpy

korgull

Nejnovější články