Další informace o MMORPG Star Trek Online
zdroj: tisková zpráva

Další informace o MMORPG Star Trek Online

16. 9. 2004 15:15 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Minulý týden jste se na našich stránkách mohli dozvědět (v této zprávě), že se chystá první masivně multiplayerová hra z prostředí Star Treku.

Jejím vývojem se zabývá poměrně mladé vývojářské studio Perpetual Entertainment, které bylo založeno někdy v roce 2002. A jak se tento tým vlastně dostal k takovému projektu? Vlastně stačí znát ty správné lidi a být v pravý čas na pravém místě. Společnost Paramount Pictures, vlastnící licenci pro Star Trek, totiž zrovna hledala studio, které by se vývoje MMORPG z tohoto světa ujalo a osud tomu chtěl, že jí bylo představeno právě Perpetual. Když pak společně dospěli k závěru, že se jejich představy velmi blíží, nic nebránilo uzavření smlouvy a vyřízení dalších formalit, např. ohledně financování a tak.

Příznivci Star Treku budou jistě souhlasit, že jde o velmi rozsáhlý a obsáhlý svět skýtající mnoho možností. Toho jsou si vědomi i tvůrci Star Trek Online, kteří mají v úmyslu hráčům nabídnout optimální kombinaci známých a nových věcí. Na rozebírání nějakých podrobností je ale ještě příliš brzy. Vize je však taková, že si hráč prostě vytvoří nějakou postavičku; chybět nebudou nejrůznější vesmírné lodě, do kterých budete moci vstupovat i spolu s jinými hráči; bude docházet k vesmírným i pozemním soubojům, které budou vyžadovat týmovou spolupráci; budete moci sestupovat na nejrůznější platy, řešit dané úkoly, povídat si s NPC, apod. Je také dost možné, že se v této hře setkáte s postavami, které znáte ze seriálu, anebo filmů. Tato otázka, stejně jako mnohé další, je však stále ještě otevřená a teprve se o ní jedná. V každém případě by Perpetual něco takového rádi realizovali.

Jaké všechny rasy budou hratelné, je v tuto chvíli ještě nejasné. Vývojáři právě zvažují, kolik jich uvedou do prvního vydání svého díla, neboť mají v plánu nějaké další v průběhu "života" Star Trek Online ještě přidávat. Co se týče chronologického zařazení děje, odhaleno bylo pouze to, že by se měl odehrávat někdy po událostech z kapitoly Nemesis. Na více informací si ještě budeme muset počkat. Ostatně, času dost, když se vydání plánuje až na rok 2007... Kdyby se vám ovšem zdálo podezřelé, že se o této hře mluví už tak hodně dopředu, je to proto, že tvůrci očekávají názory a náměty od fanoušků slavné série, které by mohli zvážit a případně použít. Mimochodem, Perpetual Entertainment bude svému dílu sama vydavatelem, protože jí to její finanční možnosti dovolují, nicméně v budoucnu se plánuje spojit ještě s jinými vydavateli a distributory, aby tak zajistila širší rozsah.

zdroj: HomeLAN

korgull

Nejnovější články