Rodina základem státu v Children of the Nile
zdroj: tisková zpráva

Rodina základem státu v Children of the Nile

17. 10. 2004 10:10 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

3D budovatelská strategie Immortal Cities: Children of the Nile vás uvrhne do role faraóna ve starověkém Egyptě.

Nejdříve si samozřejmě postavíte palác a hned poté se začnete soustředit na vybudování farem pro zemědělce a různých dalších zpracovatelských budov. Základní surovinou má být totiž jídlo, kolem kterého se bude vše točit. Pokud se vaši lidé nebudou moci nasytit, prostě se sbalí a odejdou, čímž samozřejmě přijdete o pracovní sílu.

Narozdíl od jiných her ale nebude vaše město obývat jen kupa anonymních panáků, nýbrž skutečně individuální a dokonce i pojmenované postavy. Jak bývá v normální společnosti zvykem, budou se sdružovat v rodinách. V každém domku tak najdete standardní vzorek ve složení otec, matka a děti, z nichž každý bude také dělat to, co se od něj víceméně očekává. Nejvíce práce odvedou muži, ovšem ani ženám a dětem nebude třeba taková práce na poli cizí. Kromě toho se však ženy budou starat ještě o nákupy (=nosit domů jídlo, nádobí atd.) a děti si pak vybírat zasloužené pauzy na hraní.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Samotné jídlo ovšem nepokryje všechny potřeby obyvatelstva a svým lidem tedy budete muset zprostředkovat přístup i k dalším druhům standardního zboží, lékům, různým luxusním předmětům a dále pak k náboženství, vzdělání a v neposlední řadě i zábavě. Vaši duchovní budou moci nejen složit bohům, ale i učit příslušníky vyšší třídy nebo vykonávat lékařské povinnosti. Od výběrčích daní pak můžete očekávat, že za pouhou obživu (jako třeba zemědělci) pracovat nebudou, nehledě na to, že se vás budou nezřídka snažit ošidit, co to jen půjde. Dobré tedy bude, pověsit jim na paty nějaké opravdu loajální písaře.

Pokud jde o použitý 3D engine, jedná se o technologii Titan 2.0 od Stainless Steel Studios (tvůrci Empire Earth). Díky ní budete moci detailně zoomovat na jednotlivé postavy a vychutnávat si celý herní svět a veškerou dynamickou hru světel a stínů velmi zblízka. Několik nových ukázek toho, jak to celé bude vypadat, najdete tady. Vydání Immortal Cities: Children of the Nile je naplánováno již na příští měsíc. Kdo si navíc hru přeobjedná přes GameStop nebo EBGames, dostane zdarma i CD s bonusovým materiálem, jehož ukázky (videa) najdete na homepage.
zdroj: HomeLanIGN

kate

Nejnovější články