Šílené nápady, které vydělaly miliony

18. 8. 2013 – 21:24 | Podnikání | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Šílené nápady, které vydělaly miliony
Geniálních nápadů, jak zbohatnout má každý člověk za svůj život nespočet, ale jen málokterý se podaří uskutečnit a zbohatnout na něm. Foto:Radka Malcová, Text: MED | zdroj: NašePeníze.cz

Geniálních nápadů, jak zbohatnout má každý člověk za svůj život nespočet, ale jen málokterý se podaří uskutečnit a zbohatnout na něm. Podívejte se na ty nejšílenější, které vynesly desítky milionů korun!

Když milenku tak jedině přes net

V roce 2001 spustil Noel Biderman USA stránky s názvem Ashleymadison. Sloganem této stránky je „Život je krátký. Měj aférku“. Tato seznamka a zároveň sociální sít je vytvořena exkluzivně pro ženaté a vdané, kteří si chtějí najít milence nebo milenku. Tato stránka byla z počátku pod palbou kritiky pro svou zdánlivou nesmyslnost a jistou nemorálnost. Nicméně v současné době má více než 32 tisíc členů a její majitel díky ní vydělal více než 500 milionů korun. Nutno doplnit, že Biderman je šťastně ženatý.

Seberu to, co se vám nechce

Před tím, než Matthew Osborn založil stránku Pooper Scooper (v překl. Naběrač hovínek), musel mít dvě práce a nevydělával více než 100 korun za hodinu. V roce 1987 si však Osborn uvědomil, že v jeho okolí žije více než 100 tisíc psů. Rozhodl se tedy, že si založí firmu Psí sluha, která za poplatek odvážet psí výkaly. Jeho služby si nyní na internetu každý den objednává více než tři tisíce klientů.

Nikdy nepodceňujte nápady vašich babiček

Úspěch Frasera Dohertyho začal v jeho 14 letech, když prodal babiččiny recepty na marmeládu několika sousedům a přátelům. Za nedlouhou začal jeho „podnik“ růst, a proto Doherty opustil školu a založil frančízu s názvem Super marmelády. V 16 letech si vzal hypotéku od banky, aby si mohl vybudovat továrnu na výrobu marmelád. Doherty nyní prodává více než půl milionu skleniček marmelád ročně a jeho čistý roční zisk je téměř 50 milionů korun.

Co může mít člověk, může mít i jeho pes

Bohatství Ronimu Di Lullovi přinesl jeho psí miláček. Roniho trápilo, že jeho pes trpí ostrými slunečními paprsky stejně jako člověk, a proto začal testovat speciální psí sluneční brýle. Vytvořil plastové brýle s elastickými páskami, které drží brýle na psí hlavě. Sklíčka jsou samozřejmě vybavená UV filtrem. Po úspěch s psími brýlemi se Roni rozhodl, že pro svého psa vyrobí také tričko, baťoh nebo plovací vestu. V současné době se jeho výrobky prodávají po celé USA.

Přání, které se vyplnilo

V Americe lidé mají pověru, že pokud rozlomí krutí kost na den Díkuvzdání a zůstane jim větší část v ruce, splní se jim přání. Takové přání se pravděpodobně splnilo Kenu Arhohnimu. Jeho společnost synteticky vyrábí plastové „přací kosti“, které při zlomení vydávají zvuk jako ty opravdové. Společnost Lucky Break vyrábí 30 tisíc kostí denně a její obrat je kolem 75 milionů korun ročně.

Prodávat vzduch? Někdy to vyjde

Anglický student Alex Tew potřeboval v roce 2005 nutně peníze na studia, a tak založil internetovou stránku, která měla rozměry přesně jeden milionů pixelů. Alex začal prodávat sto pixelové okénko za jeden dolar. Po koupi okénka si kupující mohl vytvořit slogan a ten umístit na tuto stránku. Stránka se stala fenoménem Internetu a na aukcích, které se posléze začaly pořádat, se pixelová okna nyní prodávají za sta tisíce dolarů.

Čeká vás písemka nebo těžký den v práci. Co teď?

Internetová stránka Excused Absence (v překl. Omluvená absence) je online poradnou, která radí zaměstnanců a studentům, jak si vymyslet dobrou výmluvu, aby nemuseli do práce nebo školy. Stránka umožňuje si vytisknout téměř identické lékařské zprávy, data a programy pohřbů či pozvánky do soudní poroty. Jedna taková „omluvenka“ stojí zhruba 500 korun a každý měsíc si jí koupí téměř 15 tisíc nepoctivců.

Když tisknout, tak jedině s mnichem

Lasseroví mniši je společnost, kterou založil Bernard McCoy poté, co zjistil, že nemůže najít cenové vhodnou náplň do farní tiskárny. Ve společnosti za začátku pracovalo několik mnichů, kteří naplňovali catridge do tiskáren. Lasrový mniši mají nyní téměř 50 tisíc zákazníků a denně prodajívaž 300 naplní. Jejich roční obrat je zhruba 50 milionů korun.

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,450 23,630
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články