Sklárny Kavalier kupuje průmyslový holding podnikatele Otakara Moťky

6. 8. 2009 – 10:37 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Sklárny Kavalier kupuje průmyslový holding podnikatele Otakara Moťky
Foto: Sklárny Kavalier | zdroj: NašePeníze.cz

O vítězi výběrového řízení organizovaného společností Deloitte na prodej výrobních částí podniku SKLÁRNY KAVALIER, a.s. rozhodla úterní schůze věřitelského výboru a souhlas včera udělil Městský soud v Praze. Předmětem prodeje jsou základní výrobní aktiva nezbytná pro zachování provozní činnosti, tj. hlavní výrobní závod v Sázavě, výrobní závod ve Voticích a skladové areály v Růženíně a Uhlířských Janovicích.


Insolvenční správce Voleský a partneři v.o.s. vyhlásil dne 30.4.2009 výběrové řízení na prodej výrobních částí majetkové podstaty společnosti SKLÁRNY KAVALIER, a.s. a organizací transakce pověřil poradenskou společnost Deloitte Advisory s.r.o. Výběrového řízení se účastnilo 16 investorů včetně světových firem z oboru a finančních skupin a po třech měsících jednání podaly 3 subjekty nabídku. „Podařilo se nám připravit a udržet naprosto transparentní podmínky prodeje a úspěšně jsme pro sázavské sklárny zajistili důvěryhodného investora, který plánuje rozvíjet tradiční výrobu domácenského a technického skla,“ říká Josef Kotrba, partner finančního poradenství Deloitte.

Kupní cena má být dle uzavřených smluv zaplacena v nejbližších dnech. „Hodnota transakce se blíží 400 mil. Kč a podnik bude předán kupujícímu do konce srpna,“ dodává Kotrba.

Společnost OJGAR, s.r.o. je ovládána průmyslovým holdingem Otakara Moťky. Tento holding v průběhu uplynulých 20 let úspěšně restrukturalizoval řadu průmyslových podniků ve stavebnictví, dopravě, chemickém průmyslu a cukrovarnictví. „Rád bych v podniku zachoval hlavní výrobní sortiment s důrazem na rozvoj aktivit v oblasti výroby skleněných trubek pro sluneční elektrárny. Zvažuji také možnost vlastního vývoje a výroby kolektorových systémů. Dalším úkolem bude rozvoj obchodních a marketingových aktivit k posílení prodeje, který nyní v období celosvětové krize stagnuje,“ říká investor Otakar Moťka.

JUDr. Vlastimil Voleský jménem insolvenčního správce uvádí: „Jsem rád, že se nám po dobu insolvenčního řízení podařilo udržet výrobu a nový majitel má zájem na rozvoji podnikání skláren“.

Insolvenční řízení bylo zahájeno na základě vyhlášky Městského soudu v Praze dne 22.9.2008 a v konkurzu je společnost od 9.2.2009.

Kurzy

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,510 23,690
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články