Sněmovna šetří, poslanci budou cestovat maximálně po Evropě

5. 9. 2010 – 20:49 | Domácí | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Sněmovna šetří, poslanci budou cestovat maximálně po Evropě
V minulém volebním období měli členové horní komory k dispozici v průměru ročně 25 milionů korun na cesty, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Poslanci už nebudou cestovat za drahé peníze do exotických krajin, místopředseda Poslanecké sněmovny Lubomír Zaorálek (ČSSD) totiž dokončil plán cest poslanců na příští rok. Informovala o tom v sobotu Česká televize.

"Pokud jsem řekl zahraniční výbor a výbor pro evropské záležitosti, tak předpokládám, že to budou cesty evropské," uvedl Zaorálek. Skončí tak poslanecké návštěvy za statisíce korun exotických lokalit, jako je například Vietnam či Tanzánie.

Největší část peněz padne podle České televize na povinné cesty stálých delegací, například při NATO či Radě Evropy. Ti, kteří do zahraničí přece jenom vyrazí, se budou také muset uskrovnit ve svých nárocích na dopravu či ubytování. "Poslanci by také neměli létat první třídou, ale standardní ekonomickou," dodal předseda poslaneckého klubu TOP 09 Petr Gazdík.

V minulém volebním období měli podle informací České televize členové horní komory k dispozici v průměru ročně 25 milionů korun na cesty, pro letošní rok jim však zbylo jen sedm milionů. "Z toho skoro čtyři miliony spotřebují výjezdy stálých delegací, milion musí sněmovně zůstat na přijetí delegací, které přijedou k nám," uvedla Česká televize. Horní komoře tak zůstanou na cesty dva miliony korun.

 

-Denisa Čermáková, Mediafax

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články