Sociální dávky bude dávat Česká spořitelna. Má nejvíc bankomatů

29. 10. 2011 – 10:54 | Banky | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Sociální dávky bude dávat Česká spořitelna. Má nejvíc bankomatů
Ministerstvo tendr vyhlásilo koncem června a přihlásili se do něj tři zájemci, a to Česká spořitelna, Komerční banka a ČSOB s Poštovní spořitelnou, Foto:NašePeníze.cz | zdroj: NašePeníze.cz

Výběrové řízení na dodání takzvané sociální karty vyhrála Česká spořitelna, píše ve svém sobotním vydání deník Mladá fronta Dnes. Zda peněžní ústav zakázku získá, ale rozhodne až antimonopolní úřad, na něj se obrátila ČSSD, která tendrem nesouhlasí.

Česká spořitelna vyhrála především kvůli počtu bankomatů a jejich rozmístění, tvrdí v deníku mluvčí ministerstva Viktorie Plívová. Dokud ovšem antimonopolní úřad neukonči správní řízení, nemůže ministerstvo práce a sociálních věcí s vítězem uzavřít smlouvu.

Se zavedením sociálních karet počítá reforma ministra Jaromíra Drábka (TOP 09). Karty by měly od ledna sloužit jako průkazky pro příjemce peněz od státu, měly by se na ně vyplácet veškeré podpory, dávky a příspěvky.

Ministerstvo tendr vyhlásilo koncem června a přihlásili se do něj tři zájemci, a to Česká spořitelna, Komerční banka a ČSOB s Poštovní spořitelnou. Podle podmínek soutěže stát vítězi, který získá smlouvu na 12 let, za provozování karet platit nebude. Výherce ale získá poplatky za "nadstandardní služby". Mezi ně patří třeba další vybírání z bankomatů, zdarma by mělo být u každé dávky jen jedno.

S výběrovým řízením nesouhlasí sociální demokraté. Vadí jim třeba to, že ministerstvo zakázku vyhlásilo v době, kdy příslušný reformní zákon nebyl schválený a ministerstvo podle jejich názoru nepostupovalo při vyhlášení obchodní soutěže podle zákona o veřejných zakázkách.

-Jitka Zadražilová | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články