Soud nařídil exekuci na mBank

12. 8. 2010 – 21:33 | Banky | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Soud nařídil exekuci na mBank
Nyní běží patnáctidenní lhůta pro možné odvolání proti exekuci, které však nemá odkladný účinek, Foto: mBank | zdroj: NašePeníze.cz

Obvodní soud pro Prahu 2 nařídil exekuci na internetovou mBank kvůli nezaplacenému dluhu ve výši 2000 korun.

Jak ve čtvrtek informuje server Aktuálně.cz, podle usnesení soudu nesmí banka, respektive její vlastník, polská BRE Bank, nakládat se svým majetkem kromě běžné obchodní a provozní činnosti.

Exekuci soud nařídil podle serveru v důsledku sporu s klientem o blokování sporných plateb kartou, který banka letos na jaře prohrála. mBank tehdy na výzvy soudu k vyjádření žalobce vůbec nereagovala a spor prohrála vlastně tím, že se nebránila a neposkytla soudu žádné protiargumenty ke klientovu tvrzení.

Soud už na jaře rozhodl, že banka musí klientovi zaplatit soudní náklady ve výši 2000 korun plus úroky. Protože se mBank klientovi neozvala ani poté a peníze mu neposlala, podal návrh na exekuci.

Nyní běží patnáctidenní lhůta pro možné odvolání proti exekuci, které však nemá odkladný účinek. Banka by v něm navíc musela vysvětlit, proč pravomocné rozhodnutí soudu o zaplacení dluhu zatím nenaplnila.

mBank podniká v Česku pouze jako organizační složka polské BRE Bank, formálně tedy nařízení exekuce a zákaz nakládání s majetkem směřuje proti této mateřské společnosti.

 

 

Oficiální stanovisko mBank ke kauze: "Rádi bychom Vás informovali, že otázka exekuce, která byla zveřejněná na stránce Aktualne.cz, byla vyřešena. Dlužná částka byla vyplacena ještě před nabytím právní moci rozhodnutí soudu, takže věc je uzavřená. Potvrzuje to, že mBank kdy reaguje rychle a striktně respektuje právo a rozhodnutí soudu. Chtěli bychom zdůraznit, že užívání služeb mBank a jejích produktů je bezpečné pro každého klienta. Poskytujeme služby moderního internetového bankovnictví pro více než 3 milióny lidí v České republice, na Slovensku a Polsku."
 

Tána Vocu, Mediafax.cz/bankovnipoplatky.com

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články