Heroes of Might & Magic V CZ od CD Projektu
zdroj: tisková zpráva

Heroes of Might & Magic V CZ od CD Projektu

7. 10. 2005 16:16 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Pro konkurenční distributory to asi bude nemilé překvápko, ale koncoví hráči naopak mohou jásat.

homm5 zdroj: tisková zpráva Dnes odpoledne totiž konečně došlo k oficiálnímu oznámení, že vydavatelem tahové fantasy strategie Heroes of Might & Magic V v České republice nebude Playman, jako u všech ostatních titulů UbiSoftu, nýbrž společnost CD Projekt. Ta dodala na domácí trh předchozí díly, díky jejichž nesčetným re-edicím se HoMM na své produktové stránce odvážila nazvat nejprodávanější herní sérií v ČR (byť zde žádný nezávislý audit prodeje her neexistuje a jde tedy jen o vlastní odhad, avšak s přihlédnutím k číslům z GameShopu/(X)zone stojící na reálných základech).

Výhodou CD Projektu budiž fakt, že počeštil minulé dva díly Heroesů včetně datadisků, tudíž má s terminologií této hry velké zkušenosti (stejně jako Gremlin s fanouškovskou stránkou Heroes.cz :), které může zužitkovat při překladu pětky, jehož rozsah zatím nebyl upřesněn, ale u tak klíčového titulu dá se na jaře příštího roku očekávat kompletní lokalizace včetně dabingu, v ceně nepřesahující tisícovku.

    Heroes of Might and Magic je jednou z nejúspěšnějších sérií tahových strategií s výraznými prvky RPG a je jedním z nejvýznamnějších zástupců žánru hrdinské fantasy, který se dočkal jak komerčního úspěchu a obrovského úspěchu mezi hráči, tak i příznivého hodnocení v odborných médiích. Nová hra bude stavět na základních prvcích, jež proslavily předchozí díly, zároveň však nabídne širokou škálu novinek, jako jsou například rozsáhlé mapy, množství jedinečných frakcí, moderní 3D grafické zpracování, revoluční taktický bojový systém a kampaň s propracovaným a poutavým příběhem.

    Staňte se svědky úžasné proměny hry, která kdysi definovala žánr strategií a dnes se stává fenoménem nové generace, ve kterém se spojuje fantazie s úchvatnou grafikou a hratelností. Hordy démonů útočí na známý svět Might & Magic a v jejich stopách jde zkáza a chaos. V sázce je osud celého světa a hrdinové ze všech možných legendárních frakcí se musí postavit této ničivé hrozbě. Vžijte se do jejich údělu, veďte jejich armády k vítězství a odhalte tajný cíl, který sledují Páni démonů. Ujměte se velení unikátních hrdinů, shromážděte mohutné armády, porazte nepřítele pomocí zbrusu nového dynamického systému bitev v online i offline módu a staňte se legendou strategického žánru... [více na homepage nebo v preview]
zdroj: PR

jd

Nejnovější články