Star Wars: Battlefront 2 gold
zdroj: tisková zpráva

Star Wars: Battlefront 2 gold

21. 10. 2005 23:23 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

LucasArts dnes přispěchali s oznámením, že shledali aktuální verzi primárně multiplayerové (ale i singleplayerové, s boty) sci-fi střílečky Star Wars: Battlefront 2 za dostatečně kvalitní, aby mohla být poslána do lisovny, odkud ji ve verzích pro PC, Playstation 2, PSP a Xbox rozvezou do obchodů přesně 1.

Star Wars: Battlefront II zdroj: tisková zpráva listopadu (předobjednávka). Vývojáři z Pandemic Studios tedy splnili cíl, který je pro impérium George Lucase klíčový, neboť první díl se stal nejprodávanější hrou na motivy Hvězdných válek.

Ve stejnou dobu jako dvojka (homepage) navíc vyjde DVD s třetí filmovou epizodou, v jejíž lokacích si poprvé zabojujete, nicméně na úkolech založené mise s otevřeným koncem z Battlefront II se inspirovaly všemi šesti částmi Star Wars. Za hlavní rozdíl oproti rok staré jedničce na prakticky shodném enginu bývá vyzdvihována možnost hrát za Jediho a především účast v masivních vesmírných bitvách, které jsme otestovali ve veřejné betě - viz ukázka z připravovaných dojmů od Levise:

    Galaktické bitvy probíhají přibližně takhle: ve vesmíru "parkují" dvě mateřské lodě obou týmů, v našem případě Impéria a Rebelů, a v prostoru mezi nimi proti sobě bojují malé stíhače obou stran. Hráč si zatím vybere, zdali chce hrát za pilota nebo řadového vojáka. Existují pak dva způsoby, jak se dostat protivníkovi na kobylku - buďto sednout do jedné ze stíhaček, k čemuž se více hodí pilot (stroj se díky tomu za letu sám opravuje), anebo si počkat na výsadek a pokusit se vylodit v nepřítelově hangáru. Ta druhá varianta mi zatím příliš nesedla, protože transportní loď je pomalá a neobratná a většinou ji nepřítel sestřelí dřív, než se výsadek přiblíží ke svému cíli.

    Když se ale vylodění podaří, vojáci vyskáčou z lodi v cizím hangáru, většinou bez problémů postřílí protivníkovy překvapené piloty a rozutečou se do interiéru lodi. Oba křižníky ve svých útrobách skrývají vedle hangáru a můstku totiž několik menších místností, ve kterých je údajně ukryto ovládání senzorů, štítů apod. Pokud je vetřelci rozstřílí na kusy dřív, než se domácí tým vzmůže na odpor, je hlavní úkol nejhranějšího módu Assault splněn a bitva končí... [více v dojmech již brzy]
zdroj: GH

jd

Nejnovější články