Dreamfall CZ, sběratelský Oblivion a jiné plány Cenegy
zdroj: tisková zpráva

Dreamfall CZ, sběratelský Oblivion a jiné plány Cenegy

1. 2. 2006 14:14 | Byznys | autor: Redakce Games.cz |

Cenega Czech jede.

vivisector zdroj: tisková zpráva Tento distributor, který si navzdory silnému tlaku od konkurence udržel významnou pozici díky zastupování Take 2, Eidosu či CDV, na nás dnes sesypal informační lavinu. Začněme dlouho vyvíjenou FPS Vivisector: Beast Inside podle sci-fi románu od H.G. Wellse (Island of Dr. Moreau), která ve středu dorazí na pulty obchodů (vč. GameShopu) ve verzi s českými texty, z jejíhož menu jsou vytípané screenshoty. Prodavač po vás bude chtít 699-799 Kč, ale útěchou budiž fakt, že si hru užijete dříve než anglicky mluvící jedinci v zahraničí.

    Vivisector se odehrává na ostrově Sorio, který je logicky rozdělen do tří perimetrů - epizod, z nichž každá obsahuje čtyři velké úrovně. Hlavní postava důstojník jednotky Navy Seals Curt Robinson přistává na tomto ostrově, aby tu potlačil povstání. Operace se ale kazí od samého počátku. Ve skutečnosti se žádné povstání nekoná a Robinson a jeho četa je v roli "potravy pro děla", mají trénovat a testovat nový druh biologicky modifikovaných zvířat. Jak se dostává do nitra ostrova, Robinson zjišťuje, že Sorio slouží jako testovací místo pro biotechnologie už dobrých sto let. Je jen jedna cesta ven z tohoto pekla - dostat se do samotného centra ostrova a zjistit, kde je zdroj... [více v našem rozhovoru a archivu]
Obrázek zdroj: tisková zpráva Druhou novinkou je podepsání smluv s CDV, resp. Funcomem ohledně získání práv na distribuci střílečky o alternativním průběhu druhé světové války Ubersoldier (dříve East Front) a third-person akční adventury Dreamfall. Obě hry u nás mají vyjít v květnu, tedy s dvouměsíčním odstupem oproti světu. Z Ubersoldier (nakonec jen s českým manuálem) se objevilo pár čerstvých obrázků a k Dreamfall, jež má být lokalizován formou titulků, asi netřeba dodávat, že půjde o nástupce skvělého The Longest Journey (80%, 2000), kde prožijete vzrušující jízdu světem vědy či magie a zúčastníte se dobrodružství napříč světadíly s nejexotičtějšími místy, jaké si vůbec dovedete představit.

Poslední událostí je aktualizovaný release-list Cenegy Czech, který reflektuje jak klasický odklad mnoha na leden zamýšlených produktů (American Conquest Divided Nation, Lula 3D, World Racing 2, Quake IV CZ atd.), tak i pár novinek. Za nejdůležitější považujeme oficiální potvrzení zpoždění vojenské simulace Armed Assault od Bohemia Interactive Studia na květen-červen 2006 a hlavně záměr dovézt do ČR sběratelskou edici očekávaného RPG The Elder Scrolls IV: Oblivion, která bude v rozkládacím papírovém balení (foto) a kompletně v angličtině. Přinese bonusové DVD (s koncepty, rendery a rozsáhlým dokumentem o vývoji), repliku mince jakožto platidla ve hře (foto) a kapesního průvodce světem The Elder Scrolls s mapami, obrázky a historií (foto). Sběratelská edice Oblivionu za 1999 Kč je kusově omezena, takže si s předobjednávkou pospěšte.
zdroj: PR, vlastní, WP

jd

Nejnovější články