Info o stavu překladu SW: Empire at War
zdroj: tisková zpráva

Info o stavu překladu SW: Empire at War

9. 3. 2006 21:21 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Od konce února víte o tom, že společně s naším internetovým obchodem sponzorujeme češtinu pro vynikající (85%) sci-fi strategii Star Wars: Empire at War, kterou ihned po dokončení, odhadovaném na konec dubna, získají nejprve majitelé originálky z Tiscali GameShopu/(X)zone.

Průběžný stav prací zveřejňují autoři překladu na této stránce, podle které je momentálně hotovo 6,27% aneb popisky pár planet a části menu. I proto jsme požádali vedoucího týmu Petra Janalíka, zdali by se s vámi mohl podělit o první, zatím velmi rané obrázky z lokalizované verze hry a informace o aktuálním stavu:

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
    Část týmu WDK Games, která na této hře pracuje, se zatím může pochlubit faktem, že je mezi její členy zatím rozesláno přes padesát procent veškerého textu ze hry. Jistě, kontrola trvá trochu déle než překlad, ale i tak tento stav věcí zatím překonává prvotní očekávání. Doposud překladatelé řeší jediný větší problém - nemají pohodlný nástroj pro vkládání textu i s diakritikou do původního .DAT souboru (jak je ostatně zřejmé i z prvních tří obrázků z přeložených částí hry). Ovšem to by se podle slov programátora mohlo do jednoho či dvou týdnů změnit. Proto také v této chvíli nedokážeme říci, zda čeština zachová původní font hry, nebo bude používat nějaký jiný. Ovšem na druhou stranu zatím vše nasvědčuje tomu, že po instalaci češtiny nebudete muset začínat novou hru (jako u KOTOR), tzn. měly by se dát použít uložené pozice z rozehrané anglické verze. Doufejme tedy, že překlad bude nadále postupovat stejnou rychlostí a brzy se tak i neangličtináři dočkají toho pravého požitku z této výborné hry.
zdroj: vlastní

jd

Nejnovější články