Acclaim skutečně zbankrotoval
zdroj: tisková zpráva

Acclaim skutečně zbankrotoval

31. 8. 2004 15:15 | Byznys | autor: Redakce Games.cz |

Před pár dny jsme vás informovali o tom, že herní vydavatel Acclaim patrně ukončí svoji činnost, ačkoliv až do poslední chvíle se zdálo, že by firma mohla svoji nepříjemnou finanční situaci přece jen ještě nějak vyřešit.

Bohužel se tak nakonec nestalo, a to především proto, že se Acclaimu ani přes značné úsilí nepodařilo obnovit smlouvu se svým investorem GMAC Commercial Finance ani nedokázal sehnat jiného věřitele, který by mu poskytnul potřebných 65 milionů USD.

Na krátkém firemním meetingu minulý pátek viceprezident společnosti Gerald Agoglia svým zaměstnancům oficiálně poděkoval za spolupráci a poslal je domů. Podle jednoho z nich bylo prý setkání velice krátké a na sbalení svých věcí měli pak pouhých 15 minut. Mnozí z nich prý navíc vůbec nedostali za poslední týdny práce zaplaceno.

Acclaim v herní branži působil 17 let a ještě donedávna zaměstnával cca 600 lidí v několika pobočkách. Hry, které se měly do světa dostat nyní v září (například závody Juiced nebo konzolová akce The Red Star), ale už rozhodně firma vydávat nebude. Podle nejmenované bývalé zaměstnankyně Acclaimu jsou oba tituly již kompletně hotovy a ani by jí tedy nepřekvapovalo, kdyby se je bývalé vedení snažilo prodat jiným vydavatelům. Stoprocentní jistotu, že taková jednání už skutečně probíhají, ovšem nemá. Český distributor Juiced, společnost CD Projekt, prý zatím také nemá od Acclaimu ani Juiced Games žádné zprávy, i když obě firmy už zkoušela několikrát zkontaktovat. Na oficiální stránce Acclaimu dosud nebyla provedena žádná aktualizace.

zdroj: IGN, BluesNews

kate

Nejnovější články