Společnost NWR opouští pražskou burzu, přesouvá se do Londýna

29. 5. 2011 – 18:45 | Investice | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Společnost NWR opouští pražskou burzu, přesouvá se do Londýna
S akciemi NWR N.V. by se na LSE a BCPP mělo naposledy obchodovat 3. června 2011, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Těžařská společnost NWR v prvních třech měsících letošního roku dokončila proces reinkorporace do Velké Británie vedoucí k zařazení do britského indexu FTSE (zahájení obchodování na londýnské burze - pozn. red.). V pátek naposledy se bude s akciemi společnosti obchodovat na pražské burze.

Na začátku května (5. května) společnost oznámila úspěšné výsledky doporučované nabídky směny akcií všem držitelům akcií druhu A ve stávající NWR. "Jsme přesvědčeni, že tento výsledek podtrhuje důvěru investorů v naši strategii a znamená, že proces reinkorporace do Velké Británie je nyní završen, čímž se nám otevírá cesta k zařazení do britského indexu FTSE a při současném zachování kotace v prémiovém segmentu Londýnské burzy (LSE)," poznamenal předseda představenstva NWR Mike Salamon a dodal, že doporučená nabídka směny akcií zůstane v platnosti do oznámení dalšího postupu.

"Upozorňujeme stávající držitele akcií druhu A, kteří prozatím neakceptovali nabídku, že jsme oficiálně informovali o našem záměru delistovat akcie NWR N.V. z londýnské, pražské a varšavské burzy cenných papírů. S akciemi NWR N.V. by se na LSE a BCPP mělo naposledy obchodovat 3. června 2011. Delisting velmi pravděpodobně značně omezí likviditu a obchodovatelnost akcií, jejichž držitelé nabídku neakceptovali," upozornilv polovině května Salamon.

-Filip Sušanka | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články