Společnost Renault Leasing se mění na RCI Financial Services

4. 1. 2010 – 19:14 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Společnost Renault Leasing se mění na RCI Financial Services
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Od začátku roku 2010 nabízí společnost Renault Leasing své služby klientům pod novým názvem RCI Financial Services. Zároveň se změnou názvu rozšiřuje společnost svoji činnost o poskytování značkového financování pro vozy Nissan, které se tak vedle financování značek Renault a Dacia stává již třetím značkovým financováním v nabídce společnosti. Za více než 10 let své činnosti má RCI Financial Services ve svém portfoliu 62 tisíc smluv, z toho 25 tisíc tvoří aktivní smlouvy.


Společnost Renault Leasing, respektive nově RCI Financial Services, byla založena 1. ledna 1999 jako společný podnik UniCredit Leasing CZ, a.s. (dříve CAC LEASING, a.s.) a francouzské RCI Banque S.A. (100% součást skupiny Groupe RENAULT S.A.). Každý ze společníků vlastní podíl ve výši 50 %. RCI Financial Services, jako dceřiná společnost jedné z největších leasingových společností na českém trhu, nabízí své služby prostřednictvím sítě autorizovaných dealerů Renault a Dacia a 9 poboček po celé České republice.

„Koncept značkového financování nám umožňuje poskytnout společným klientům výhodnější podmínky financování a rychlé uzavření smlouvy. Součástí spolupráce je rovněž program financování dealerské sítě, který spolupracujícím obchodníkům pomáhá uspět v dnešní silné konkurenci prodejců automobilů,“ představuje výhody tohoto obchodního modelu Jaroslav Jaroměřský, výkonný ředitel UniCredit Leasing.

Značkové financování RCI Financial Services zahrnuje celkem tři produktové řady – Renault Finance, Dacia Finance a nově od začátku roku 2010 Nissan Finance. Podle Jean-Jacques Thiberta, jednatele RCI Financial Services, úspěšnost nabídky RCI Financial Services potvrzuje vysoký podíl na financování vozů značky Renault a Dacia. V roce 2009 se značkové financování na celkovém prodeji těchto vozů v České republice podílelo ze 42 %, což představuje jeden z nejlepších výsledků na českém trhu financování automobilů.

 „Celosvětově patří značka Nissan do skupiny Aliance Renault-Nissan, jejíž dceřinou společností zaměřující se na financování pro koncové klienty a dealerskou síť je právě RCI Banque, proto jsme se k tomuto kroku rozhodli i v České republice. Od rozšíření nabídky o značkové financování Nissan Finance si slibujeme zvýšení atraktivity naší nabídky jak pro koncové zákazníky, tak dealery, a zároveň to pro nás představuje závazek udržení vysokého standardu námi nabízených služeb,“ upřesnil k rozšíření nabídky Jean-Jacques Thibert.

Kurzy

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,510 23,690
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články