SPZ na přání: Za 10 tisíc si můžete vyzdobit své auto

3. 7. 2013 – 22:47 | Auto-moto | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

SPZ na přání: Za 10 tisíc si můžete vyzdobit své auto
Návrh, který senátoři schválili, ale obsahuje pro majitele aut i další novinky. Například by jim mělo ubýt administrativy v případě, že budou chtít svůj vůz prodat. fOTO:sxc, Text:MED | zdroj: NašePeníze.cz

Pokud chcete mít na poznávací značce auta své jméno nebo jméno svého filmového hrdiny, brzy to nebude problém.

Značky podle přání majitele vozu budou už brzy k mání. Za 10 tisíc korun si budeme moci dát na auto vše, co budeme chtít, tedy až na urážlivé nápisy. Normu dnes schválil Senát a čeká se už jen na podpis prezidenta Miloše Zemana.

Dosud měly být jednotlivé poznávací značky rozdělovány nahodile, což však v praxi příliš nefungovalo. VIP značky tak většinou měli jen kmotři nebo lidé napojení na radnice jednotlivých měst.

Už brzy bude moci mít svou originální či snadno zapamatovatelnou značku každý, kdo bude ochoten zaplatit 5 tisíc korun za jednu tabulku se značkou u osobního auta a 15 tisíc korun v případě přívěsu. Změna má přitom zpoždění, původně se totiž diskutovalo, že by mohla platit už letos. V sousedním Slovensku a Německu navíc už tuto možnost mají.

Návrh, který senátoři schválili, ale obsahuje pro majitele aut i další novinky. Například by jim mělo ubýt administrativy v případě, že budou chtít svůj vůz prodat.

Nově by tak záleželo přímo na lidech, zda se kupující a prodávající dostaví na úřad současně, zda jeden druhé zmocní vše potřebné zařídit nebo zda administrativou pověří někoho třetího.

Kurzy

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,470 23,650
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články