Srovnání: Kde pojistit psa, nebo kočku?

12. 11. 2013 – 19:02 | Pojištění | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Srovnání: Kde pojistit psa, nebo kočku?
Speciální pojištění domácích mazlíčků se vztahuje pouze na psy a kočky. Pokud tedy vlastníte papouška, želvu či hady hada, máte smůlu. Foto:NašePeníze.cz, text:MED | zdroj: NašePeníze.cz

Ať už je váš domácí mazlíček nemocný a je třeba platit za veterinární péči, nebo vám na bedra spadne odpovědnost za škodu, kterou způsobil, vše se dá zabezpečit pomocí vhodného pojištění. Jak už to ale většinou bývá, pojišťovny vám nepojistí všechno, co byste si přáli.

Příkladů, kdy dostal rodinný rozpočet pořádně zabrat kvůli návštěvě veterináře či škodě, kterou zvíře způsobilo, je opravdu mnoho. Na pojistku je však třeba myslet včas. V Česku je totiž možné ji sjednat pouze pro zvíře, které nemá dlouhodobé zdravotní komplikace a v minulosti nepodstoupilo žádnou náročnou operaci.

S pojišťovnou se na smlouvě nedohodnete také v případě, pokud vaše zvíře patří mezi „starší ročníky“. Například devítiletí pes a kočka jsou už prakticky nepojistitelní.

Speciální pojištění domácích mazlíčků se zároveň vztahuje pouze na psy a kočky. Pokud tedy vlastníte papouška, želvu či hady hada, máte smůlu.

Srovnání nabídek pojištění psů a koček dostupných na českém trhu

Česká pojišťovna: Pojištění psů a koček Mazlíček

Produkt mazlíček se skládá až ze tří druhů pojištění, které je možné různě kombinovat. Jedná se o pojištění pro případ nemoci či úrazů, pojištění proti uhynutí nebo utracení a závěrem pojištění proti odpovědnosti za škodu.

Základními kritérii pro uzavření pojištění léčení úrazu nebo nemoci psů jsou jejich stáří a hmotnost. Psa, který váží do čtyřiceti kilogramů, můžete u České pojišťovny pojistit do jeho devíti let. Pokud je těžší, lze jej pojistit pouze do stáří pěti let. Na kočky se hmotnostní omezení nevztahuje. Roční limit pojistného si pak můžete vybrat sami. Pro pejsky mezi 15 až 30 tisíci korunami, u koček již od 10 tisíc.

Česká podnikatelská pojišťovna: Pojištění psů Hafan

Česká podnikatelská pojišťovna nabízí pojištění nákladů na veterinární léčbu psů a pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou psem. Nejdůležitějším faktorem při sjednání pojištění nákladů na veterinární léčbu je zde stáří psa, naopak plemeno či hmotnost nejsou podstatné. Pojištěn může být každý pes, tedy i obyčejný voříšek. Musí být ale starší šesti měsíců a mladší osmi let.

Roční limit pojistného plnění lze sjednat na deset, dvacet a třicet tisíc korun. Tato částka může být vyčerpána jednou nebo více událostmi v průběhu jednoho roku.

Pojišťovna Slavia: Pojištění psů a koček Pejsek a Kočička

Základní složkou produktu s názvem Pejsek a Kočička je pojištění veterinární péče. To se vztahuje na veterinární vyšetření, ambulantní ošetření, hospitalizace, anestezie, chirurgické zákroky včetně implantací, ale také například na náhradní ubytování psa či kočky v hotelu pro zvířata nebo náhradní chovatelskou péči během hospitalizace majitele.

Pojistit si můžete jen psy a kočky, kteří jsou označeni čipem nebo tetováním, jsou starší než šest (psi), respektive pět (kočky) měsíců a mají všechna patřičná očkování.

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,280
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články