Kdy vyjdou další díly Tomb Raidera a Hitmana?
zdroj: tisková zpráva

Kdy vyjdou další díly Tomb Raidera a Hitmana?

15. 9. 2004 19:19 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Společnost Eidos dnes vydala zprávu (PDF), shrnující její finanční výsledky za první pololetí letošního roku.

Stručně řečeno zaznamenal Eidos v tomto období ztrátu 2 milionů euro, způsobenou prý především celkovou nepředvídanou recesí v herním průmyslu (hlavně USA), protože jinak jeho tituly slavily v poslední době celkem slušné prodejnostní úspěchy. Čtyř her (mj. Deus Ex: Invisible War a Legacy of Kain: Defiance) se prodalo mezi půl a jedním milionem kopií a hry Hitman: Contracts dokonce 1,7 milionu kusů, což se samo o sobě rozhodně za zklamání považovat nedá, i když prodejní oddělení Eidosu prý čekalo ještě víc, podobně jako od Commandos 3. Mimochodem, ztrátu zaznamenali i Vivendi, respektive pouze jejich herní divize VU Games (více na Level.cz).

Z novinek, které můžeme na podzim od Eidosu očekávat, stojí za zmínku hlavně Championship Manager 5, případně jeho on-line podoba, o které jsme vás už infomovali tady. V druhé polovině svého fiskálního roku, tedy v prvním pololetí roku 2005, hodlá firma vydat devět dalších her, mezi kterými se objeví třeba nový díl Hitmana nebo Tomb Raidera. Oficiální ohlášení sedmého pokračování akce s Larou Croft, na kterém pracují Crystal Dynamics, by přitom mělo přijít již někdy nyní na podzim. Podle insiderů připomíná sedmička svým stylem spíš původní díly série než ty poslední v čele s Angel of Darkness (což je jen dobře), a je tentokrát i ovladatelnější. Eidos plánuje nový Tomb Raider předvádět na příští E3, jeho vydání by pak rád stihl ještě před 30. červnem 2005 (= konec fiskálního roku).

Nejaktuálnější peckou Eidosu je střílečka Shellshock NAM 67, která se v Evropě prodává od 3.září a v britském žebříčku momentálně okupuje stříbrnou pozici. Co se týče prodejnosti, naplňuje tedy zatím prý Shellshock očekávání.

kate

Nejnovější články