Stát by neměl dotovat MS v lyžování dalšími 100 mil korun bez prověření hospodaření

30. 6. 2009 – 9:01 | Domácí | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Stát by neměl dotovat MS v lyžování dalšími 100 mil korun bez prověření hospodaření
Foto: NašePeníze.cz | zdroj: NašePeníze.cz

Mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci bezesporu přispělo k budování pozitivního obrazu České republiky v zahraničí. Stalo se ale také jednou z nejdražších akcí tohoto typu, na kterých se kdy česká vláda podílela.


Stát přispěl na pořádání tohoto mistrovství takřka dvěma miliardami korun.Vláda byla organizátory v době, kdy žádali o poslední dotaci, ujišťována, že se jedná již o definitivně poslední finanční příspěvek státu na zajištění celé akce.

- ÚOHS zahájil kontrolu týkajících se přípravy a pořádání Mistrovství světa v klasickém lyžování

\"KDU-ČSL požaduje, aby vláda nevydávala z prostředků daňových poplatníků již žádné další peníze. Pokud nyní chybí v rozpočtu pořadatelů 100 milionů korun, musí vláda nejprve prověřit účelnost vynakládaných prostředků. Bez tohoto prošetření by bylo poskytnutí dalších finančních zdrojů vůči daňovým poplatníkům lehkovážné.\" Uvedla ke zprávě tisková mluvčí  KDU-ČSL Martina Kaderová.

Kadlerová také uvedla, že v době hospodářské krize, kdy bankrotují podniky a lidé ztrácejí zaměstnání, by se peněžní prostředky měly investovat tam, kde pomohou nejvíce.

Kurzy

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,350 23,530
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články