Státní podnik Lesy ČR vydělaly už rekordních 5,597 miliardy korun

29. 12. 2011 – 13:33 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Státní podnik Lesy ČR vydělaly už rekordních 5,597 miliardy korun
hospodářský výsledek prý potvrzuje správně nastavené parametry lesnických tendrů a vytvoření soutěžního prostředí, Foto: Lesy ČR | zdroj: NašePeníze.cz

Státní podnik Lesy ČR za prvních jedenáct měsíců letošního roku dosáhl rekordního zisku 5,597 miliardy korun, už nyní je tak zisk o více než dvě miliardy korun vyšší, než za celý loňský rok. Vyplývá to z výsledků hospodaření, které Lesy ČR zveřejnily ve čtvrtek.

"Obdobné výsledky se v historii podniku nepodařilo nikdy dosáhnout – dřív bylo hospodaření podniku o stovkách milionů, v posledních dvou letech je o miliardách," poznamenal k tomu mluvčí státního podniku Zbyněk Boublík.

Hospodářský výsledek podle něj navíc není důsledkem snížení nákladů na péči o les ani zvýšení těžeb. "Lesy ČR naopak vrací letos zpátky do lesa rekordní čtyři miliardy korun především do pěstební činnosti, výstavby a údržby lesní infrastruktury a vodních toků," doplnil Boublík.

Dosahovaný hospodářský výsledek prý potvrzuje správně nastavené parametry lesnických tendrů a vytvoření soutěžního prostředí, díky kterému účastníci podali pro podnik výhodné nabídkové ceny v soutěži. Zisk je navíc téměř z 90 procent tvořen hlavní podnikatelskou činností, lesnickým hospodařením.

"Podnik má potenciál i v následujících letech dosahovat obdobných ekonomických výsledků, protože pro lesnický tendr od roku 2012 jsme použili parametry lesnického tendru letošního roku, které se ekonomicky osvědčily," prohlásil generální ředitel podniku Svatopluk Sýkora.

-Filip Sušanka | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články