Stávající majitelé Ideální hypotéky České spořitelny mohou mít o 1 % nižší úrok na polovinu hypotéky, v průměru ušetří 117 tisíc Kč

29. 11. 2009 – 18:46 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Stávající majitelé Ideální hypotéky České spořitelny mohou mít o 1 % nižší úrok na polovinu hypotéky, v průměru ušetří 117 tisíc Kč
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

I klienti, kteří si sjednali hypotéku ještě před tím, než Česká spořitelna začala nabízet Ideální hypotéku s úrokovým zvýhodněním, o zvýhodněnou sazbu nepřijdou.


Úrokové zvýhodnění v podobě snížení sazby o 1 % u poloviny z výše hypotéky mohou od 16. listopadu 2009 sjednat také stávající majitelé Ideální hypotéky České spořitelny, a to k datu změny úrokové sazby. Díky úrokovému zvýhodnění klient ušetří za celou dobu splácení v průměru 117 tisíc Kč.

Stejně jako u nových hypoték platí, že zvýhodněnou sazbu lze získat při zbývající splatnosti hypotéky alespoň 20 let s pětiletou fixací po celou dobu splácení. Majitelé hypotéky, jejíž zbývající doba splatnosti je nižší než 20 let, si mohou dobu splatnosti individuálně prodloužit, a tím i snížit výši měsíční splátky. K hypotéce klient sjednává (pokud tak již neučinil dříve) pojištění schopnosti splácet.

Ideální hypotéku s úrokovým zvýhodněním, kterou Česká spořitelna nabízí od 21. září letošního roku, už sjednalo několik set klientů. Průměrná doba splatnosti této hypotéky je 24 let. Na pokrytí úrokového zvýhodnění Česká spořitelna zatím vyčlenila 0,5 mld. Kč s cílem oživit hypoteční trh.
 
K úrokovému zvýhodnění se pojí dvě služby Ideální hypotéky České spořitelny, a to možnost snížení zůstatku až       o 20 % každých pět let bez ztráty zvýhodnění a garance zvýhodnění při změně úrokové sazby. Klient tak má jistotu, že úrokové zvýhodnění získá vždy při změně úrokové sazby. Nemusí se tak obávat, že se úroková sazba, a tím i splátka, při změně fixace navýší.

Celkový objem portfolia hypoték privátním klientům dosahoval k 30. září 2009 116,85 mld. Kč.

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,370 23,550
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články