Stavební spořitelna České spořitelny snížila poplatek za uzavření smlouvy

6. 1. 2010 – 17:27 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Stavební spořitelna České spořitelny snížila poplatek za uzavření smlouvy
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Klienti Stavební spořitelny České spořitelny (SSČS) zaplatí od nového roku za uzavření smlouvy o stavebním spoření jen 0,5 % z cílové částky. Dříve to bylo 1 %. Stejné snížení úhrady 0,5 % platí pro všechny klienty, a to i při změně smlouvy z důvodu zvýšení cílové částky. SSČS také umožní všem klientům výběr úspor před ukončením vázací lhůty zdarma. Budoucí i stávající klienti SSČS tak získávají nové výhody, které jsou na trhu stavebního spoření zcela jedinečné.


SSČS bude standardně účtovat  úhradu ve výši  0, 5 % z cílové částky za uzavření smlouvy o stavebním spoření, což je nejméně na trhu stavebního spoření.  Minimální výše úhrady činí 1 500 Kč,  maximální 7 500 Kč. Při uzavření smlouvy o stavebním spoření s cílovou částkou 300 000 Kč, která představuje průměrnou výši na trhu stavebního spoření, klient SSČS ušetří 1 500 Kč. Při uzavření smlouvy s vyššími cílovými částkami může klient SSČS ušetřit až několik tisíc korun.

SSČS  také vychází vstříc klientům, kteří si navyšují cílovou částku. Výši úhrady za tuto změnu smlouvy snížila rovněž z původního 1 % na 0, 5 % z navýšení cílové částky. Změnu uvítají především klienti, kteří si cílovou částku navyšují v souvislosti s žádostí o poskytnutí úvěru.

Třetí výraznou změnou ve prospěch klientů je, že SSČS zrušila úhradu za ukončení smlouvy před uplynutím vázací doby. Znamená to, že klient bude moci kdykoli v průběhu vázací doby podat výpověď a SSČS ji vyřídí zdarma. Povinnost stavební spořitelny vyplývající ze zákona o stavebním spoření vrátit zálohy státní podpory připsané na účet klienta zůstává v platnosti.

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,290 23,470
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články