STAVOTECH: Úspory energie, dřevěné stavění, moderní architektura

5. 11. 2010 – 14:46 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

STAVOTECH: Úspory energie, dřevěné stavění, moderní architektura
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Jubilejní 40. pokračování stavebního a technického veletrhu STAVOTECH.

Moderní dům Olomouc se uskuteční ve dnech 4. - 6. listopadu 2010 v pavilonu A olomouckého Výstaviště Flora a přilehlých venkovních plochách. Listopadový veletrh STAVOTECH - Moderní dům je největším podzimním stavebním veletrhem na Moravě. Představuje bohatou nabídku stavebních materiálů, výrobků, služeb a technologií. Součástí veletrhu je řada doprovodných výstav, konferencí, seminářů a prezentací.

Průřez stavebním oborem

Nosnou částí celého veletrhu STAVOTECH - Moderní dům je prezentace firem ve výstavní části. Přes 120 vystavovatelů představí nabídku širokého stavebního oboru i interiérového vybavení a nábytku. Prezentace firem doplní poradenské místo k dotačnímu programu Zelená úsporám.

Topit, svítit, šetřit

Úspory energie a využití obnovitelných zdrojů energie obsáhne specializovaná sekce EKOENERGA. V doprovodných seminářích se objeví témata využití sluneční energie zejména fotovoltaiky, také tepelných čerpadel a pasivních domů jako bydlení snů. Ve výstavních expozicích návštěvníci najdou kromě solárních kolektorů, fotovoltaických panelů také tepelná čerpadla, kotle na biomasu, výrobky, materiály a technologie pro stavění v nízkoenergetickém standartu.

 

Dřevostavby jsou moderní

Aktuální téma dřevěného stavění je obsahem doprovodné výstavy a konference DŘEVOSTAVBA, která si klade za cíl být prostorem pro přiblížení této problematiky zájemcům z Moravy. Do Olomouce zavítají odborníci na dřevěné stavění, aby se podělili o své poznatky na semináři, který se uskuteční v pátek 5.listopadu.

 

Architektura inspiruje

Další tradiční součástí veletrhu jsou OLOMOUCKÉ DNY ARCHITEKTURY A STAVEBNICTVÍ. Jejich program je tradičně bohatý. Dává prostor pro prezentace a diskusi s autory projektů k tématům aktuálním v Olomouci - územní plán města, vysokoškolský kampus a inovační centrum na tř. Kosmonautů. Svou tvorbu přiblíží tentokrát brněnští přední architekti Jakub Kynčl a Zdeněk Sendler.

Ve výstavní části této sekce se představí architektonické soutěžní i nesoutěžní přehlídky - Salon dřevostaveb, Dřevěný dům, přehlídky studentských prací - Modulární obytný prostor, Nízkoenergetický dům ČMSS, Přehlídka diplomových prací studentů fakult architektury 2010, Young Architect Award 2010. Vrcholem je opět ucelená prezentace nejprestižnější architektonické soutěžní přehlídky v ČR GRAND PRIX ARCHITEKTŮ Národní cenaza architekturu. Exkurze za doprovodu autorů povede letos do prostor NH Congress hotel a Omega centra staveb oceněných titulem Stavba roku 2010.

 

Regiony se rozvíjí

Olomoucký kraj zastřešuje expozici měst a obcí Olomouckého kraje, která je součástí přehlídky investičních příležitostí pod názvem RegionInvest. Kromě Olomouckého kraje se zde představí města Olomouc, Přerov, Prostějov, Šternberk a Litovel. Své místo pro prezentaci tady mají oceněné obce krajského kola soutěže Vesnice roku a také partnerská města Olomouckého kraje.

 

Podzimní veletrh STAVOTECH - Moderní dům a souběžně probíhající výstavy a prezentační akce jsou dobrou příležitostí pro konzultaci s odborníky i bohatým zdrojem hodnotných informací a inspirace. Nenechte si tedy ujít příležitost a zavítejte na olomoucké Výstaviště Flora 4. - 6. listopadu mezi 9,00 - 18,00, v sobotu do 17,00 hodin.

Kurzy

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,270
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články