Strana Věci veřejné požádaly soud o zamítnutí tisícikorunového insolvenčního návrhu

5. 8. 2011 – 12:24 | Domácí | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Strana Věci veřejné požádaly soud o zamítnutí tisícikorunového insolvenčního návrhu
Strana Věci veřejné požádaly soud o zamítnutí tisícikorunového insolvenčního návrhu | zdroj: NašePeníze.cz

Městský soud v Praze by měl zamítnout insolvenční návrh, který na politickou stranu Věci veřejné podal kvůli nevrácenému členskému příspěvku bývalý předseda její organizace v Uherském Hradišti Libor Zeman. Strana to navrhuje v dokumentu, který soudu doručila v pátek.

Strana přiložila k vyjádření výpis ze svého internetového bankovnictví, podle kterého Zemanovi a dalšímu bývalému členovi se stejným problémem, Aleši Pfefferovi, členské tisícikoruny poslala zpátky. Oba měli termín pro jejich uhrazení do 30. dubna, poslali je ale až v květnu a VV je mezitím informovaly o vyloučení ze svých řad.

"Vzhledem k dosavadním negativním zkušenostem s dlužníkem, zejména pak co se týká komunikace s nemožností jakékoliv dohody, mám vážné obavy, že mě nebude dlužná částka uhrazena," stojí v návrhu, ve kterém Zeman navrácení peněz požadoval.

Předsednictvo VV už ve čtvrtek uvedlo, že se strana v žádném případě nenachází ve stavu platební neschopnosti. "Insolvenční návrh bývalého člena strany kvůli tisíci korunám je směšným projevem uražené ješitnosti a neúcty k právním institutům této země," uvedla místopředsedkyně strany Dagmar Navrátilová.

Věci veřejné připojily informace ze svých stanov, podle kterých mají být členské příspěvky uhrazené do konce března každého roku a dodaly, že pro rok 2011 byl termín prodloužený do konce dubna. Zeman poslal peníze 3. května, po další komunikaci se stranou se mu ale členství rozleželo v hlavě a uvedl, že o účast ve stranické struktuře už nemá zájem a peníze za příspěvek chce zpět.

"Dlužník považuje podání insolvenčního návrhu ze strany insolvenčního navrhovatele za jednání s dobrými mravy, a tedy za šikanozní výkon práva, kterým se insolvenční navrhovatel pokouší pouze poškodit dobré jméno dlužníka," dodaly VV ve svém vyjádření. Strana proto zvažuje podání žaloby na náhradu škody, která jí insolvenčním návrhem vznikla, a nevylučuje ani trestní oznámení.:

Mohlo by Vás zajímat:

- Bártova strana Věci veřejné je v insolvenčním řízení

- Šéf Senátu Štěch: Věci veřejné jsou naprosté nuly

Jan Kálal | MED

 

 

Kurzy

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,270
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články