Středoevropská investiční hra o kilogram zlata spěje do finále a prozatím vede Čech!

19. 5. 2009 – 20:12 | Investice | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Středoevropská investiční hra o kilogram zlata spěje do finále a prozatím vede Čech!
Foto:sxc | zdroj: NašePeníze.cz

Na konci května se rozhodne o tom, kdo z více než 25 tis. hráčů vyhraje jeden kilogram ryzího zlata. Průběžné první místo patří hráči s loginem Ostrava, který v části věnované akciím dokázal za sedm týdnů zhodnotit přidělený fiktivní milion korun o neuvěřitelných 128 %.


V soutěži prozatím proběhlo více než 250 tisíc obchodů a celkem se zobchodovaly cenné papíry za téměř 50 miliard korun, což svědčí o vysoké aktivitě a nasazení jednotlivých hráčů. Toto číslo je dokonce srovnatelné s objemy, které tvoří reální korporátní investoři na pražské burze.

- Jak na investování a co jektomu potřeba?
- Investorská skupina J&T se zbavuje hotelů
- Banky prodělaly miliardy na Islandu, trestají za to české podnikatele

Když bychom se podívali na jednotlivé cenné papíry, tak bezesporu nejoblíbenější jsou tituly z burz v USA, konkrétně akcie banky Citigroup (objem obchodů 4,4 mld. Kč) a pojišťovny AIG (2,5 mld. Kč). Třetím nejoblíbenějším titulem je automobilka General Motors (2,1 mld. Kč).

V soutěži je možné obchodovat rovněž akcie, které jsou vedeny na burze RM-SYSTÉM. Zde se nejvíce obchoduje s akciemi Volkswagen (1 mld. Kč), ČEZ (970 mil. Kč) a Komerční banky (760 mil. Kč).


Kurzy

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články