Studenti mohou absolvovat projekt podpory finanční gramotnosti

9. 2. 2009 – 16:25 | Domácí | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Studenti mohou absolvovat  projekt podpory finanční gramotnosti
Foto: sxc.hu | zdroj: NašePeníze.cz

Pod záštitou Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců České republiky, o.s. se v těchto dnech rozbíhá pilotní projekt zaměřený na podporu finanční gramotnosti.

Náplní je série odborných přednášek a seminářů zejména pro středoškolské a vysokoškolské studenty. Obojí budou zajišťovat odborníci působící dlouhodobě v praxi a vhodně tak doplní teoretickou výuku příslušných škol.

Očekávaným multiplikačním efektem je samozřejmě  i zvýšení ochrany spotřebitele. Zvyšování úrovně finanční gramotnosti občanů znamená vychovávat finančně vzdělané klienty a snížit tak u nich i jejich domácností nebezpečí vzniku finančních problémů.

Na projektu se dále podílejí Vysoká škola podnikání, a.s., Microfinance, a.s., Nadační fond mikrofinance, Poradna při finanční tísni, o.p.s., Sdružení českých spotřebitelů, o.s. a Finanční arbitr ČR.

Pro AFIZ a jeho členské společnosti je vzdělanost velmi důležitá a to jak na straně poradců, tak na straně jejich klientů,” komentuje projekt M.Gellová, generální sekretář AFIZ, a dodává: “Vzdělanost je jeden ze základních nástrojů prevence poškozování klienta, a tudíž patří mezi naše priority”.

Kurzy

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,550 23,730
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články