Světovým podnikatelem roku je šéf africké banky

11. 6. 2012 – 10:25 | Podnikání | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Světovým podnikatelem roku je šéf africké banky
Equity Bank je podle množství klientů největší bankou ve východní a střední Africe a zároveň je to největší společnost v regionu vlastněná africkým kapitálem., Foto: James Mwangi/pbase.com | zdroj: NašePeníze.cz

Světovým podnikatelem roku 2012 se stal generální ředitel keňského finančního ústavu Equity Bank Limited James Mwangi.

James byl vybrán na slavnostním ceremoniálu v Monte Carlu z řad 59 finalistů soupeřících o titul v rámci více než 51 zemí. Finalisté zvítězili v soutěži Podnikatel roku ve svých zemích.

Soutěž pořádala konzultační společnost Ernst & Young.

Equity Bank je podle množství klientů největší bankou ve východní a střední Africe a zároveň je to největší společnost v regionu vlastněná africkým kapitálem. Banka má více než sedm milionů účtů, které představují více než polovinu všech bankovních účtů v Keni. Equity Bank působí i v Ugandě, Jižním Súdánu, Rwandě a Tanzánii.

"Nejen, že James opravdu mění životy lidí v Africe tím, že jim nabízí přístup k financování, které nikdy předtím neměli, Equity Bank díky silné finanční výkonnosti stále pokračuje v růstu," uvedl Ruben Vardanian, prezident společnosti Troika Dialog a zároveň předseda poroty soutěže.

"Je mi ctí převzít tuto cenu jménem lidu a zákazníků Equity Bank," řekl Mwangi a pokračoval: "Toto je globální uznání pro Afričany, kteří pomocí podnikatelských možností mění ekonomickou a sociální situaci Afriky."

"Za posledních 26 let podnikatelé učinili více než kterákoli jiná skupina pro povzbuzení inovace, vytváření pracovních míst a prosperitu v obdobích růstu i náročných ekonomických podmínek. James ztělesňuje vizi a odhodlání a je velmi hodný titulu Ernst & Young Světový podnikatel roku 2012," dodal Jim Turley, předseda představenstva a generální ředitel globální společnosti Ernst & Young.

-Tomáš Králícek | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články