Svobodní muži jsou prý šťastnější než ženatí

5. 11. 2013 – 15:18 | Životní styl | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Svobodní muži jsou prý šťastnější než ženatí
Být svobodný má podle nejnovější studie mnohem více výhod, než si možná myslíte. Jako singl máte pravděpodobně mnohem více přátel, sociálních kontaktů, času na koníčky a prostě a jednoduše svobodu. Foto:SXC, Text:MED | zdroj: NašePeníze.cz

Nejnovější studie Cornellovy Univerzity ve Spojených státech tvrdí, že svobodní muži, jsou sebevědomější, zdravější a hlavně šťastnější. Vyvrací tak známé tvrzení, že soužití v manželství je pro zdraví a pocit štěstí mnohem prospěšnější než zůstat takzvaně singl.

Být svobodný má podle nejnovější studie mnohem více výhod, než si možná myslíte. Jako singl máte pravděpodobně mnohem více přátel, sociálních kontaktů, času na koníčky a prostě a jednoduše svobodu.

Muži, kteří žijí bez partnerky si zkrátka mohou dělat co chtějí. Nikdo je nenutí, aby si po sobě uklízeli, jedí, kdy mají chuť a na co mají chuť. Jsou sebevědomější a pozitivnější. A kvůli zdraví do vztahu už také nemusejí spěchat. Aby manželství přinášelo vašemu zdravotnímu stavu spíše pozitiva, musí být skutečně šťastné a harmonické.

Podle vědců pocit štěstí ve vztahu opadá po třech letech, kvůli stereotypu, povinnostem a únavě.

Manželství plné stresu a hádek se může podepsat na psychickém zdraví. A partneři také častěji trpí vysokým krevním tlakem, obezitou nebo cukrovkou.

"Já se s tím setkávám prakticky denně, ale je otázka, kdo si uvědomí ty souvislosti," tvrdí psycholog Karel Humhal.

"Manželství má tu výhodu, že stačí jenom odhodit jenom peřinu, a už se můžete milovat, kdežto já musím ty dívky shánět po všech čertech," tvrdí fotograf Jan Saudek.

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,310
USD 23,380 23,480
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články