Švýcarsko přestane být rájem pro anonymní účty klientů

23. 4. 2013 – 20:11 | Banky | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Švýcarsko přestane být rájem pro anonymní účty klientů
Vstřícnost alpské země vůči EU a zemím G20, které opatření požadují, má však háček. Švýcarsko si pro svou kapitulaci klade podmínky. Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Švýcarsko neustálo tlak EU a zemí G20 a na břehu Ženevského jezera se tak zřejmě schyluje k dalšímu "zemětřesení". Podle úterní zprávy deníku Le Temps je země helvétského kříže připravena v roce 2015 přijmout zásady automatické výměny informací.

Pokud dojde k tomuto rozhodnutí, bude to znamenat podpis rozsudku smrti pro bankovní tajemství u účtů pro zahraniční klienty.

Padla by tak staletá tradice, pro kterou bylo Švýcarsko známé po celém světě a kvůli níž si boháči i trochu méně majetní lidé z nejrůznějších zemí "ulívali" své miliony do tamních bank. Například země EU tak budou moci vypátrat, kdo z jejich obyvatel utíká před zdaněním do Švýcarska a kolik peněz tam má.

Švýcarská firma, která klientům pečuje o peníze už 156 let expanduje do ČR

Vstřícnost alpské země vůči EU a zemím G20, které opatření požadují, má však háček. Švýcarsko si pro svou kapitulaci klade podmínky. Bern přijme automatickou výměnu informací, pokud se ostatní konkurenční finanční centra jako Londýn, Dubaj, Singapur, Hong Kong a New York, zachovají stejně.

Švýcarsko se již odhodlalo k uvalení limitů na výše bonusů pro manažery, které dosahovaly astronomických cifer, a to často nehledě na výsledky hospodaření firmy.

Martin Carek | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,580 23,760
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články