Tesco kupuje od Penty prodejny Žabka a Koruna

23. 12. 2010 – 11:16 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Tesco kupuje od Penty prodejny Žabka a Koruna
Cílem transakce je 81 obchodů Žabka a 47 obchodů Koruna , Foto: Žabka | zdroj: NašePeníze.cz

Maloobchodní řetězec Tesco Stores podepsal smlouvu s finanční skupinou Penta o koupi 128 malých obchodů Žabka a Koruna, které investiční společnost provozuje v České republice. Informovala o tom ve čtvrtek mluvčí Tesca Eva Karasová.

Obchodní transakce, která podléhá schválení ÚOHS, představuje investici v celkové výši 1,02 miliardy korun.

Tento krok je podle Karasové součástí dlouhodobé strategie Tesco. Jejím cílem je poskytovat zákazníkům služby na co nejvyšší profesionální úrovni stejně jako nabízet bezkonkurenční ceny, široký sortiment kvalitního zboží, stále pohodlnější nakupování a vyšší dostupnost obchodů.

„Učinili jsme pozitivní krok v souladu s naším závazkem stát se v maloobchodu leaderem, který českým zákazníkům nabízí nejlepší služby. Tento obchod je zároveň v souladu s naší strategií nabízet několik formátů prodejen. Budeme pokračovat v provozování Žabek na základě franšízingového modelu, který umožní využít spojení podnikatelského ducha českých lidí s provozním potenciálem Tesco. Tímto způsobem budeme moci vstoupit do rychle se rozvíjejícího segmentu maloobchodního trhu s obchody o rozloze pod 200 m2,“ prohlásil Philip J. Clarke, generální ředitel Tesco.

„Obchody Koruna se v rámci našeho organického růstu promění na Tesco Expres. Věřím, že zaměstnanci obchodů Koruna uvítají, že se mohou připojit k nejdynamičtěji se rozvíjející maloobchodní společnosti na českém trhu a budou moci využívat veškeré benefity, které mají zaměstnanci Tesco k dispozici,“ dodal Clarke.

„Před více než třemi roky jsme koncept convenience obchodů Žabka, který dosud fungoval v Polsku, představili i v České republice. Vybudovali jsme jednu z nejrychleji rostoucích sítí obchodů s potravinami, a to od samotného počátku, přímo ze startovní čáry,“ uvedl Jozef Janov, investiční ředitel Penty. „Vítáme rozhodnutí Tesco posílit své postavení i v segmentu convenience obchodů, ale také jeho závazek pokračovat v rozvoji franšízingového modelu Žabky. Je to velmi dobrá zpráva jak pro zákazníky, kteří budou moci využívat širší nabídku výrobků a služeb, tak i pro zaměstnance obou společností,“ dodal Janov.

Obchodní transakce, která podléhá obvyklému schválení ÚOHS, se týká prodeje 81 obchodů Žabka (průměrná prodejní plocha 90 m2) v Praze a ve Středočeském kraji a 47 malých, tzv. convenience, obchodů Koruna (průměrná prodejní plocha 400 m2) na severovýchodní Moravě.

-David Vandrovec,MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,630 23,810
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články