Titul Auto roku získal automobil Alfa Romeo Giulietta, poprvé nevyhrála žádný titul Škodovka

8. 12. 2010 – 20:26 | Auto-moto | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Titul Auto roku získal automobil Alfa Romeo Giulietta, poprvé nevyhrála žádný titul Škodovka
Titul Auto roku v ČR KMN získává vůz, který volí porota složená z odborných motoristických novinářů, Foto: Alfa Romeo | zdroj: NašePeníze.cz

Autem roku 2011 v České republice se stala Alfa Romeo Giulietta, o titulu rozhodlo 35 předních českých motoristických novinářů. Klub motoristických novinářů (KNM) vyhlásil výsledky ve středu večer.

Na druhém místě skončil manažerský vůz BMW 5/5 GT, třetí je inovativní Opel Meriva, čtvrtou příčku obsadil zástupce malých SUV Dacia Duster a pětici finalistů uzavírá prémiové SUV Volkswagen Touareg.

O titul letos bojovalo celkem 38 automobilových novinek tohoto roku, ze kterých pět postoupilo do finále. V něm pak odborníci rozdělili body podle pravidel vycházejících z renomované evropské ankety Car of the Year (COTY).

 

TIP: Volkswagen chce koupit značku Alfa Romeo

 

Letos se soutěže po dlouhé době neúčastnil žádný model mladoboleslavské automobilky Škoda Auto.

 

Alfa Romeo Giulietta

Alfa Romeo Giulietta

Alfa Romeo Giulietta

 

Auto roku 2011

Klub motoristických novinářů (KMN) sice ve středu vyhlásil výsledky své vlastní klubové ankety Auto roku 2011 KMN, ale 17. ročník ankety Auto roku 2011 v České republice i nadále probíhá. Ve čtvrtek to prohlásil ředitel Sdružení automobilového průmyslu Antonín Šípek.

Motoristická veřejnost může podle Šípka hlasovat pro svého favorita v anketě Auto roku 2011 v ČR až do 12. prosince tohoto roku. Hlasovat může každý občan České republiky starší 18 let. Při slavnostním vyhlášení výsledků ankety 19. ledna 2011 bude vylosována hlavní cena, kterou je poukázka v hodnotě 600 tisíc korun k nákupu jednoho z nominovaných vozů.

Anketa Auto roku 2011 v ČR je jediná oficiální automobilová anketa, kterou vyhlásily Svaz dovozců automobilů (SDA), sdružující dovozce osobních automobilů, užitkových vozidel a motocyklů, a Sdružení automobilového průmyslu (AutoSAP), jehož členy jsou čeští výrobci vozidel a výrobci skupin, dílů a příslušenství vozidel.

 ---

Auto roku 2011 v ČR KMN je nejprestižnější a zároveň jediná odborná anketa hodnotící automobilové novinky na českém trhu. Titul a právo být označován jako Auto roku v ČR KMN získává vůz, který volí porota složená z odborných motoristických novinářů. Vítěze vybírají tito odborníci ve dvou kolech z nominovaných vozidel.

Pro účast v anketě musí každý automobil splňovat řadu podmínek, včetně té základní, že jde o novinku na českém automobilovém trhu. Právě tuto podmínku mladoboleslavská automobilka nesplnila.

Při posuzování jednotlivých kandidátů porotci hodnotí především celkovou konstrukci a design, komfort, bezpečnost, hospodárnost, ovladatelnost, jízdní vlastnosti a chování na vozovce, výkon, funkčnost, plnění ekologických norem a cenu. Jedním z hlavních kritérií umožňujících porovnání nominovaných aut nejrůznějších tříd a kategorií je "value for money" - hodnota získaná za vynaložené peníze.

Pořadí a body finálových vozů

Pořadí Model Body
1. Alfa Romeo Giulietta 209
2. BMW 5/5 GT 189
3. Opel Meriva 165
4. Dacia Duster 163
5. VW Touareg 146

Zdroj: Klub motoristických novinářů

-Filip Sušanka,Mediafax

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články