Tomio Okamura k vládním opatřením: Škrtat umí i cvičená opice

16. 4. 2012 – 22:06 | Domácí | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Tomio Okamura k vládním opatřením: Škrtat umí i cvičená opice
Komentář Tomio Okamury k vládním škrtům, Foto: Tomio Okamura, FB | zdroj: NašePeníze.cz

Problém naší vlády není v tom, že chce šetřit, ale že šetří bezhlavě. Ministři dostanou befél kolik procent musí ušetřit a stejným stylem pak ministři úkolují podřízené. Plošně škrtat ale umí i cvičená opice.

Výsledkem jsou administrativní škrty beze smyslu a v důsledku se zlým dopadem na ekonomiku i občany. Když se spoří v moderní firmě, tak šéf přece nemůže dát příkaz uspořte na všem a všude bez ohledu, co se stane. První na řadě musí být analýza, audity stávajícího stavu, s rozborem následků budoucích úspor. Úspory nesmí ohrozit efektivitu firmy, ale naopak ji posílit.

Kalkulačka: Jak vám klesne čistá mzda podle vládního balíčku?

Milá vládo chceš zmrazit důchody? Proč ne - stopni je těm, co je mají vysoké. Ne za trest, ale proto, že v krizi není třeba zvyšovat důchod člověku, který bere zároveň například desetitisícové výsluhy. Ale babka s osmi tisíci, ta potřebuje každou korunu.

Chcete rušit porodné? Samozřejmě, když je tatínek manažer se sto tisíci, tak ho porodné ani nezajímá. Jenže děti chceme a potřebujeme a maminka, která právě skončila jako pokladní v supermarketu neušetří ani na kočárek z bazaru. Dalším problémem je to, že o úsporách se nás snaží přesvědčit politici, kteří jsou vesměs - ať už zleva či zprava - spoluodpovědní za rozkrádání státu, korupci a neefektivní řízení za celých posledních dvacet let. Takovým politikům lidé těžko uvěří.

Stát tu je od toho, aby nás chránil a taky, aby nás v nouzi podržel. Není to dar - za to si ho platíme a jen k tomu ho máme.

-Tomio Okamura

Video Tomio Okamury na výše uvedené téma

Kurzy

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články