TV Óčko se vrací do digitálního pozemního vysílání

29. 9. 2009 – 11:22 | Média | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

TV Óčko se vrací do digitálního pozemního vysílání
Foto: TV ÓČKO | zdroj: NašePeníze.cz

Hudební televize Óčko se dohodla na šíření signálu digitálního pozemního vysílání (DVB-T) se společností Telefónica O2. Od 1. října bude Óčko experimentálně vysílat prostřednictvím multiplexu 4. Současně bude Óčko pokračovat ve spolupráci s provozovateli lokálních vysílačů.


„Všichni víme, že v minulosti nebyla jednání o čtvrtém multiplexu jednoduchá a o rozvoji sítě bylo více spekulací než seriozních informací, ale teď jsme dostali na stůl konkrétní nabídku s jasnými parametry. A nabízené podmínky experimentálního vysílání nám přišly výhodné, takže jsme se rozhodli uzavřít dohodu se společností Telefónica O2 o šíření signálu Óčka v jejím multiplexu,“ říká Jiří Balvín, generální ředitel hudební televize Óčko. Multiplex 4 v tuto chvíli pokrývá signálem 17,2 % obyvatel České republiky. Spolu s lokálními vysílači v Jižních Čechách a v Ostravě je tak pozemní digitální signál Óčka dostupný pro 30 % obyvatel.

„Jsme rádi, že se obě společnosti rozhodly spolupracovat na šíření signálu Óčka a navázat na bývalou úspěšnou spolupráci. V roce 2005 jsme společně se Stanicí O spustili interaktivní aplikaci při šíření hudební stanice v DVB-T. Multiplex společnosti Telefónica O2 Czech republic, a.s. jako jediný v České republice šíří TV kanály ve vysokém rozlišení (HD). Vývoj technologií jde neustále dopředu a z tohoto důvodu musíme být připraveni nabídnout divákům nejen kvalitní obraz, nýbrž i zvuk. Vysílat hudební stanici v našem multiplexu náš záměr podporuje,“ říká David Petrov, manažer zodpovědný v TO2 CZ za Strategic Media & DVB-T.

„Když jsme odcházeli z multiplexu společnosti CDG, jasně jsme řekli, že do pozemního vysílání se vrátíme v okamžiku, kdy to pro nás bude výhodné. Jsme příjemně překvapení, že se nám to povedlo v tak krátkém čase a že jsme našli další možnosti, jak dostat náš signál k divákům,“ vysvětluje Hynek Chudárek, výkonný ředitel hudební televize Óčko.

Vysílače, šířící signál TV Óčko prostřednictvím DVB-T
•    Brno – Jihlavská, kanál 64 (Telefónica O2)
•    České Budějovice – Včelná, kanál 29 (Gimi TV)
•    Ostrava – Máj, kanál 63 (Telefónica O2)
•    Ostrava – Klimkovice, kanál 28 (Local TV Plus)
•    Praha – Olšanská, kanál 64 (Telefónica O2)

Kurzy

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,700 23,880
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články