TZ: Česká spořitelna instaluje pátý depozitní bankomat

23. 7. 2009 – 19:15 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

TZ: Česká spořitelna instaluje pátý depozitní bankomat
Foto: NašePeníze.cz | zdroj: NašePeníze.cz

Ve čtvrtek 23. července 2009 zprovozní Česká spořitelna v pořadí pátý depozitní bankomat, a to v pobočce v OD Laso v Ostravě. Depozitní, nebo také duální bankomaty, hotovost nejen vydávají, ale i přijímají. První depozitní bankomat Česká spořitelna umístila před rokem, 14. července 2008 v Obchodním centru Nový Smíchov v Praze.


Za 12 měsíců existence depozitních bankomatů klienti provedli již přes 14 000 vkladů v celkovém objemů téměř 150 mil. Kč. Vedle nově instalovaného bankomatu v Ostravě jsou klientům k dispozici další tři depozitní bankomaty v Praze (Gemini Pankrác, Štefánikova, Obchodní centrum Česlice) a jeden v Liberci (Felberova). Dalšími pěti depozitními bankomaty plánuje Česká spořitelna do konce letošního roku vybavit především krajská města.

V letošním roce Česká spořitelna představila další dvě novinky spojené s bankomaty. Na všech bankomatech je od dubna k dispozici služba Osobní menu, která umožňuje uložit si zadaný platební příkaz k dalšímu využití. Letos poprvé mohli klienti využít také tzv. mobilní bankomaty, tedy přenosné bankomaty, které Česká spořitelna umísťuje podle potřeby na jednorázové akce. 
 
„Dávno už neplatí, že bankomaty slouží jen k vydávání peněz. Bankomaty se staly multifunkčními přístroji, které umějí hotovost vydávat i přijímat, ukáží klientovi zůstatek na účtu, umožní provést platební příkaz nebo zaplatit složenku, jejich prostřednictvím si lze aktivovat platební kartu nebo změnit PIN, sdělí počet bodů v Bonus programu atd. Díky bankomatům se tak klientům výrazně rozšiřuje celková dostupnost bankovních služeb,“ uvedl Miloslav Křečan, ředitel kartového centra České spořitelny.

Díky depozitním bankomatům mohou klienti vkládat hotovost na účet, aniž by byli omezeni otevírací dobou pobočky, a zároveň se mohou cítit bezpečněji, protože s sebou nemusí nosit větší finanční obnos déle, než je nezbytně nutné. Depozitní bankomaty České spořitelny přijímají všechny české bankovky od 50 Kč výše. Maximální objem jednoho vkladu je 100 000 Kč. Držitelé platebních karet České spořitelny mohou hotovost vkládat i na účty jiných bank. Depozitní bankomaty České spořitelny využívají jak fyzické osoby, tak i podnikatelé. Fyzické osoby vkládají menší částky, podnikatelé realizují méně časté vklady ve větších objemech.

Se službou Osobní menu si klient může uložit platební příkaz zadaný přes bankomat a později využít údaje k provedení stejné nebo podobné platby. Osobní menu tak klientovi přináší výraznou úsporu času stráveného u bankomatu a snižuje riziko chybného vyplnění platebního příkazu. Mobilní bankomat Česká spořitelna poprvé umístila na začátku července na hudebních festivalech Rock for People v Hradci Králové a Colours of Ostrava, jejichž je generálním partnerem. Klienti mohli vybírat hotovost přímo uprostřed festivalového dění.

Od začátku letošního roku nainstalovala Česká spořitelna již 34 nových bankomatů, 15 opět uvedla do provozu po rekonstrukcích a 26 starších strojů vyměnila za zcela nové.  Česká spořitelna má nejširší bankomatovou síť v ČR, která k 30. červnu 2009 čítala 1185 bankomatů.

Rozrůstá se nejen bankomatová síť České spořitelny, ale také dostupnost sítě pobočkové. Od začátku roku Česká spořitelna otevřela 15 nových poboček, z toho 5 víkendových (OC Globus Pardubice, Interspar Teplice, Galerie Ostrava Třebovice, Globus Čakovice a OD Laso Ostrava). Do konce roku se plánuje zprovoznění dalších 5 poboček. Celkem má pobočková síť České spořitelny 655 obchodních míst.

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články