U mladých manažerů tužka a papír stále ve hře!

10. 2. 2009 – 6:10 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

U mladých manažerů tužka a papír stále ve hře!
Foto: sxc.hu | zdroj: NašePeníze.cz

Z evropského průzkumu společnosti HP vyplývá, že nastupující mladá generace manažerů přikládá větší význam tištěným materiálům, jako podpoře pro rozhodování, než jejich starší kolegové. Z průzkumu zároveň vyplynulo, že více jak čtvrtina evropských malých a středních firem připravuje svá klíčová rozhodnutí mimo běžnou pracovní dobu a o víkendech.

Ve věkové kategorii 16-24 let dává přednost tištěným materiálům při přípravě klíčových rozhodnutí 84 % rozhodovatelů. Průměr všech věkových kategorií činí 77 % a v nejstarší skupině pracovníků (55-64 let) je míra preference tištěných materiálů pouze 59 %.


- Vyřizování emailů a pracovní schůzky berou zaměstnancům nejvíce energie
- Manažeři svádějí nelegálního užívání softwaru nejčastěji na kolegy a podřízené
- Nejlepší manažeři České republiky jsou z automobilového průmyslu

Průzkum zároveň ukázal, že častější využívání tištěných materiálů umožňuje skupině mladých pracovníků být flexibilnější v rozhodovacím procesu. Dle průzkumu 47 % mladých vždy nebo obvykle připravuje klíčová rozhodnutí během cest do a ze zaměstnání (průměrná hodnota v průzkumu byla 36 %). Dále z průzkumu vyplynulo, že 38 % mladých manažerů se zabývá klíčovými rozhodnutími vždy, či obvykle o víkendech a 17 % z nich během dovolených.

„Podle našeho výzkumu jsou to právě ti nejflexibilnější, co do času a místa rozhodování, kdo nejvíce používají tužku, papír a tištěné dokumenty. Tato takzvaná generace Y více než ostatní věkové skupiny spoléhá na klasické nástroje podpory rozhodovacích procesů. Mimo kancelář tito lidé dávají přednost před moderní výpočetní technikou tradičnímu papíru,“ uvádí Volume Product Manager CZ/SK, Igor Cucor a dodává: „HP je největším dodavatelem IT vybavení pro segment malých a středních podniků, proto nám tento průzkum poskytuje důležitý pohled do nitra rozhodovacích prostředků v malých a středních podnicích. Lépe tak můžeme pochopit jejich pracovní chování a specifické nároky.“

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,630 23,810
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články