U Ratha se našlo dalších deset milionů

24. 5. 2012 – 8:22 | Politika | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

U Ratha se našlo dalších deset milionů
Kromě sedmi milionů korun v krabici od vína a dalších třiceti zajištěných v domě Rathových spolupracovníků Kateřiny Pancové a Petra Kotta je to třetí balík peněz., Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Policie našla při razii, po níž skončil exhejtman a poslanec ČSSD David Rath ve vazební věznici, minimálně deset milionů korun schovaných v jeho domě v Hostivici. Rathův otec Ratmír tvrdí, že jsou to jeho úspory, informují ve čtvrtečním vydání Lidové noviny.

Kromě sedmi milionů korun v krabici od vína a dalších třiceti zajištěných v domě Rathových spolupracovníků Kateřiny Pancové a Petra Kotta je to třetí balík peněz. Informaci o něm dosud policie držela pod pokličkou, uvádí Lidové noviny.

"Před třemi lety jsem si chtěl v Hostivici koupit domeček," řekl Lidovým novinám jedenaosmdesátiletý Rathův otec, endokrinolog Ratmír. Nemovitost měla stát zhruba deset milionů. Když z nápadu sešlo, peníze svěřil synovi, který je uložil v domě do "nějaké skrýše".

"Ten dům je polovinou hlášený na mě, tak proč bych ve své polovině nemohl mít své peníze," poznamenal v Lidových novinách Ratmír Rath s tím, že bez potíží doloží, že jde o legální úspory. "V devadesátých letech jsem pracoval v Kataru v tamní státní nemocnici. Byl jsem tam tři roky jako konzultant nejvyšší kategorie v endokrinologii a byl jsem tam královsky placen." Kromě toho podle svých slov dodnes, i v důchodovém věku, ordinuje a nějaké peníze také zdědil.

-Zdenek Michora | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články