Fantasy RPG Dragon Age se připomíná
zdroj: tisková zpráva

Fantasy RPG Dragon Age se připomíná

3. 11. 2006 11:11 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Bioware naštěstí nezaneveřeli na PC platformu a prozradili více o nové hře podobné Baldurs Gate.

Po velmi dlouhé době vám dnes můžeme opět připomenout jeden rozpracovaný projekt společnosti BioWare - fantasy role-playing hru s názvem Dragon Age. Nebyli jsme to ale my, kdo si na tento titul vzpomněl. Zmínka o ní se objevila v úvodním čísle nového oficiálního magazínu Games for Windows (dříve známého jako Computer Gaming World). Vlastně nešlo o jen tak ledajakou zmínku, ale rovnou o hlavní trhák vydání, exklusivní a vůbec první preview této hry od tvůrců NeverWinter Nights, Baldur's Gate nebo Knights of the Old Republic.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Abyste věděli, Dragon Age je po dlouhé době první hrou od těchto tvůrců, která míří pouze a jenom na PC. Její příběh má být mnohem temnější než je u BioWare zvykem a ovlivněna "realistickou" moderní fantasy tvorbou, mezi jakou se počítá například Hra o trůny (A Game of Thrones) od George R. R. Martina. Odvíjet se bude v závislosti na tom, jakou postavičku si pro své dobrodružství vyberete. Pro každý typ vám tak hra připraví svým způsobem jiný zážitek. Přímo prvních několik hodin děje má být pro různé archetypy postav zcela odlišný.

Dragon Age se kromě toho neřídí pravidly D&D, ale má k nim blízko. Pokud jde o akci, nabídne vám podobný taktický a v reálném čase probíhající systém soubojů, jaký byl v Baldur's Gate, akorát s tím, že rozkazy pro více členů party se zde budou řadit do fronty, dále tu bude možnost zastavení hry, kdykoliv budete potřebovat a vaši kolegové budou moci realizovat koordinované útoky. Hra také užívá modifikovanou verzi systému konverzace z Mass Effect. Její dokončení se v tuto chvíli předpokládá koncem roku 2007, případně začátkem 2008.

zdroj: 1UP

korgull

Nejnovější články