UniCredit Bank nabízí další atraktivní zhodnocení

14. 3. 2011 – 9:42 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

UniCredit Bank nabízí další atraktivní zhodnocení
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Strukturované dluhopisy TOP KOMODITY I. /2014 a TOP KOMODITY II. /2014 navazují na rekordní emise UniCredit Bank v loňském roce.

Nová emise nabízí vysokou garanci návratnosti investované částky a zajímavou příležitost pro konzervativní i dynamické investory. Konečný výnos dluhopisů bude odvozen od vývoje hodnoty koše komodit, jako jsou ropa, zlato, palladium, měď, nikl, zinek, kukuřice, sója, cukr a bavlna v horizontu 3 let a 9 měsíců.

Po minulém úpisu téměř jedné miliardy korun, kde příběh růstu cílil na posílení komoditně orientovaných měn ve srovnání s eurem, tentokrát UniCredit Bank zvolila diverzifikovaný koš komodit. Jedná se o vzácné kovy, průmyslové kovy, ropu a zemědělské plodiny. „Zaznamenáváme čím dále vyšší zájem nových klientů. Většinou přicházejí na základě doporučení jejich známých, kteří už mají pozitivní zkušenost z některých našich emisí strukturovaných dluhopisů,“ uvedl Štěpán Nývlt, specialista v oblasti strukturovaných dluhopisů UniCredit Bank.

Proč UniCredit Bank sází na tyto komodity?

Globální komoditní trhy zažívají v posledních době nebývalý rozmach. Vzrůstající zájem o komodity je zejména výsledkem oživení ekonomiky USA a rozvíjejících se trhů, jako jsou Čína, Indie a další. Předpokládaný pokračující růst světové ekonomiky bude dále zvyšovat poptávku po průmyslových kovech. Zvětšující se světová populace a rozvoj alternativních energií dává jistotu silné poptávky po zemědělských komoditách, což je ještě umocněno jejich omezenou nabídkou. V případě jakékoliv nestability na trzích se pak investoři uchylují k bezpečným alternativám v podobě zlata a dalších drahých kovů.

„Reagujeme na tyto trendy, a proto přicházíme s emisí Strukturovaných dluhopisů TOP KOMODITY I. /2014 a TOP KOMODITY II. /2014,“ uvedl Štěpán Nývlt. Strukturovaný dluhopis TOP KOMODITY I. /2014 nabízí garanci návratnosti 100 % investované částky a je tak určen spíše konzervativním investorům. Druhá varianta Strukturovaný dluhopis TOP KOMODITY II. /2014 s vyšším potenciálním výnosem a s garancí návratnosti 95 % investované částky je vhodný zejména pro dynamické investory. Konzervativní i dynamický investor si může vybrat z obou emisí, z hlediska očekávání velikosti realizovaných potenciálních výnosů, které mohou dosáhnout násobky zhodnocení běžných depozit, jako jsou například spořicí účty.

Primární úpis nové emise trvá do 30. března 2011 a minimální doporučená investice je 30 000 Kč. Produkt lze získat na jakékoliv pobočce UniCredit Bank. Podrobnější informace získají potenciální zájemci i na Infolince: 800 144 441 nebo na www.unicreditbank.cz.

Investice do strukturovaných dluhopisů si získaly oblibu klientů

UniCredit Bank má dlouhou historii vydávání Strukturovaných dluhopisů, ty by neměly chybět v diversifikovaném portfoliu investora. „Klient může zaznamenat zajímavý výnosový potenciál, často mnohokrát vyšší než zhodnocení běžných depozit a zároveň neriskuje ztrátu investice v případě, že sázka na růst nevyjde,“ vysvětlil Štěpán Nývlt. Silný příběh struktury, možnost se podílet na růstu podkladového aktiva a zároveň omezení rizika ve smyslu 100%, resp. 95% návratnosti vložené investice v době splatnosti, stojí za úspěchem tohoto produktu z hlediska atraktivnosti pro investory. UniCredit Bank reaguje na své dobré jméno na trhu v této oblasti produktů tím, že každý kvartál přichází se zajímavou nabídkou pro klienty a nové potenciální investory. Strukturovaný dluhopis je často považován za vstupní bránu do světa investic.

Kurzy

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,680 23,860
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články