UniCredit v Itálii uzavře 230 poboček

10. 9. 2010 – 8:43 | Banky | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

UniCredit v Itálii uzavře 230 poboček
Plánovaná redukce poboček by měla začít v polovině září a měla by být dokončena během následujících padesáti dní, Foto: Unicredit | zdroj: NašePeníze.cz

Bankovní dům UniCredit chce v Itálii uzavřít 230 svých poboček. Informovala o tom ve čtvrtek agentura Reuters s odvoláním na informace bankovních odborů, podle kterých má jít o součást reorganizačního plánu banky.

Zefektivnění sítě poboček UniCredit v Itálii má podle zdrojů agentury Reuters za cíl zvýšit roční tržby o 5,6 procenta a snížit náklady o 8,6 procenta.

"Maximální čísla mluví o snížení počtu poboček o 230 a nákladů na zaměstnance o 8,6 procenta," uvedl zdroj. Vedení UniCredit se k informacím nechtělo vyjádřit.

Národní koordinátor odborové centrály bankovních zaměstnanců FABI Angelo Di Cristo prohlásil, že plánovaná redukce poboček by měla začít v polovině září a měla by být dokončena během následujících padesáti dní.

Racionalizační plán, který byl ve čtvrtek představen odborářům, nicméně hovoří o snížení počtu zaměstnanců banky o 4700, což je stejný počet, o němž vedení banky mluvilo již v srpnu tohoto roku.

-David Vandrovec, Mediafax

Některé banky omezují aktivity i v Česku:

- Česká spořitelna přebírá bohaté klienty HSBC banky, která ruší běžné účty

- Citibank v Česku zruší polovinu poboček, chce šetřit

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články