Představení RTS Quantum Legacy: Initial Tactics
zdroj: tisková zpráva

Představení RTS Quantum Legacy: Initial Tactics

2. 11. 2005 12:12 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Zajímavý tip dnes máme pro fanoušky žánru RTS.

Jmenuje se Quantum Legacy: Initial Tactics a jde o úplně první vlaštovku z chystaných her z nového herního sci-fi světa Quantum Legacy, vytvořeného vývojářským týmem, který si říká Four Thirty One Interactive. Zájemci mohou do tohoto světa nahlédnout už teď, když se pustí do veřejného pre-beta testu na oficiálních stránkách, případně vás můžeme pozvat ještě do naší galerie, kde jsou k vidění nějaké ty screenshoty. Plná verze hry má nabídnout náročný singleplayerový příběh a online multiplayer s deathmatch módy. I z toho důvodu, že jde o prvního zástupce nové série, se tvůrci rozhodli, že za jeho hraní nebudou po hráčích chtít žádné poplatky, neboť doufají, že je zaujme natolik, že s radostí zainvestují do případných dalších dílů.

Na první pohled se může Quantum Legacy: Initial Tactics jevit jako další 3D RTS, přesto tvůrci slibují, že tomu tak není. Jejich dílo prý obsahuje celou řadu důležitých inovativních prvků. Předně prý jde o to, že základ hry tvoří tzv. "cross-platformový" 3D engine, díky němuž je možné QL: IT hrát na většině PC systémech, stejně jako s použitím kteréhokoliv internetového prohlížeče. Kromě toho tato technologie dovoluje komukoliv hru spustit bez potřeby instalace přímo z oficiálních stránek. Jinak bude QL: IT k dispozici také na CD, případně ke stažení přes Internet.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Další unikátní vlastností této hry má být tzv. "multi-sektorový" styl hraní. Co to znamená? Hráč bude mít kontrolu nad více světy nacházejícími se v různých koutech vesmíru v jediném časovém intervalu. Dá se to v podstatě přirovnat k více současně rozehraným šachovým partiím. Jak už také bylo řečeno výše, QL: IT bude nabízet vedle singleplayeru i multiplayer s DM módy. Každý z nich prý bude možné hrát současně buď v jedné nebo více úrovních hry, což rozhodně také slibuje nový multiplayerový zážitek.

Co se týče příběhu QL: IT, ten vás zavede na vzdálenou planetu Saltus. Vypráví o tom, jak se lidstvo pokoušelo najít a ovládnout způsob cestování časem, ve snaze se navzájem zlikvidovat. Jelikož tato hra pořád ještě ctí typické prvky RTS, objevíte zde vše, co k tomuto žánru patří, tedy management jednotek, budování základen i dobývání surovin (jsou dvě - peníze a energie). Mimochodem, druhá už dnes oznámená hra této nové série se bude jmenovat QL: Price of Justice a hráčům prý nabídne mnohokrát hutnější herní zážitek, než QL: IT, která je v porovnání s ní spíše takovým lepším, časově neomezeným demem.
zdroj: PR

korgull

Nejnovější články