V ČR konečně koupíte auto o statisíce levněji než v Německu

23. 2. 2012 – 10:33 | Auto-moto | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

V ČR konečně koupíte auto o statisíce levněji než v Německu
Cílem automobilek je získat na českém trhu co největší podíl, Foto: Škoda Auto | zdroj: NašePeníze.cz

Automobilky bojují o český trh a jsou ochotné podbízet se cenou. Stejné auto s totožnou výbavou stojí v Česku i o stovky tisíc méně než v sousedním Německu, informují ve čtvrtečním vydání Hospodářské noviny.

Například Citroën C5 je v Česku o 260 tisíc korun levnější než v Německu, velké rozdíly jsou i v ceně škodovek, které byly celou řadu let v tuzemsku dražší než v zahraničí. Třeba u vozu Škoda Yetti je rozdíl sto tisíc. Historicky nízké ceny přilákaly jak obchodníky, tak soukromé zájemce. Ještě před několika lety to bylo naopak a čeští prodejci se bránili podnikatelům, kteří do Česka z Německa dováželi levnější vozy a obcházeli tak drahé české dealery, píší Hospodářské noviny.

Cílem automobilek je získat na českém trhu co největší podíl. Kolik aut se v Česku nyní prodá, ovlivní to, kolik budou značkové servisy v budoucnu opravovat. Hraje se i o to, že nyní přilákaní zákazníci mohou zůstat značce věrní. Český trh se stále vytváří, zatímco v Německu už je významná část zákazníků ve svých preferencích stálá, uvádí Hospodářské noviny.

-Zdenek Michora | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články