Escape from Alcatraz - nové informace
zdroj: tisková zpráva

Escape from Alcatraz - nové informace

15. 2. 2002 1:16 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Alcatraz je legendou mezi věznicemi a své místo si našla i v herním průmyslu.

Příběhu okolo jednoho z nejstřeženějších a nejdrsnějších žalářů ze všech stran obklopeného mořem, kam byli umisťováni pouze ti nejnebezpečnější vězni, se velice ráda ujala společnost Philos Laboratories, která se pustila do projektu s názvem Escape from Alcatraz. V této hře kombinující nejatraktivnější prvky takových žánrů jako akční hra, adventura a RTS, se však s Alcatrazem setkáte až jako s třešínkou na dortu. Alcatraz bude totiž vyvrcholením celého Vašeho snažení o osvobození sebe sama a svých kumpánů oplývajících nejrůznějšími užitečnými schopnostmi a roztroušenými po dalších věznicích. V pevnosti Alcatraz se pak bude nacházet sám Váš velký šéf.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
další nové obrázky

Real-time taktická 3D hra Escape from Alcatraz své hráče vnese do imaginární, alternativní reality budoucího světa. To ovšem neznamená, že by tento svět měl být méně realistický než ten, který známe. Nebude to sice realita, na kterou jsme zvyklí (žádné mobilní telefony apod.), přesto bude dostatečně futuristicky technický - po vzoru knih Julese Vernea. Během hry se k Vám postupně připojí další členové Vaší bandy, která čítá pět naprosto odlišných charakterů s rozličnými schopnostmi, dovednostmi i zbraněmi (voják, mechanik, zlodějka, šaman a iluzionista). Provázet Vás bude poměrně hustá atmosféra podpořená navíc působivým osvětlením i zvukovými efekty. Ačkoli se ve hře nebude dynamicky střídat den a noc, každá úroveň hry bude specifická právě tím, že bude mít jiné počasí (slunečno, sníh, mlha, déšť, apod.). Rozhodnutí, způsob a provedení úniku bude záviset na Vašem úsudku. Situaci Vám budou stěžovat inteligentní oponenti (strážci) reagující (podobně jako v Commandos) na zvuk či objekty v zorném poli. Hra bude obsahovat také tutorial nazvaný "The prison of Alcatraz", který bude přesnou kopií skutečného vězení.

Escape from Alcatraz je postaven na Donut enginu, který je vlastním dílem tvůrčí skupiny. Ačkoli je tento engine multiplatformový, Philos Laboratories zatím o případném provedení konzolových verzí zatím nechtějí mluvit. Hra je stále ještě ve vývoji, ale jejího vydání, kterého se zhostí společnost CDV, bychom se měli dočkat do začátku léta.
zdroj: XGR.com Obrázek zdroj: tisková zpráva

korgull

Nejnovější články