V létě roste počet asistenčních zásahů o 25 procent

16. 5. 2012 – 13:01 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

V létě roste počet asistenčních zásahů o 25 procent
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Nová asistenční služba ČP ASISTENCE je klientům České pojišťovny k dispozici od 1. března letošního roku, kdy začala poskytovat služby motoristům. V květnu pak své aktivity rozšířila také na asistenční zásahy k majetkovému a životnímu pojištění ČP.

Za první dva měsíce provozu řešila více než 10,5 tisíce příchozích hovorů motoristů a průměrná čekací doba na spojení s operátorem činila méně než 10 sekund.

 

„V zahraničí nejvíce zasahujeme v Německu, kde evidujeme čtyřikrát více případů motoristů v nouzi, než ve Francii, která za ním s odstupem následuje. Další co do četnosti případů jsou Polsko, Slovensko, Rakousko, Itálie a pro někoho možná poněkud překvapivě i Velká Británie,“ říká Jaroslav Hanzlík, výkonný ředitel společnosti ČP ASISTENCE.

 

„V nadcházejícím období prázdnin očekáváme 25% navýšení počtu příchozích i odchozích hovorů. Také v létě je nejvíce zahraničních případů z Německa, dochází však k výraznému zvýšení počtu asistenčních zásahů v Chorvatsku, Itálii a Rakousku,“ dodává Jaroslav Hanzlík.

 

Asistenční služby jsou u České pojišťovny automatickou součástí drtivé většiny produktů. Motoristé se na pracovníky ČP ASISTENCE obracejí nejčastěji (70 % případů) se žádostí o pomoc v případě poruchy vozidla, zbývajících 30 % pak připadá na situace spojené s dopravními nehodami. V oblasti majetkového pojištění volají klienti asistenční službu nejčastěji z důvodu zabouchnutých dveří (70 % případů). Nejsilnějšími dny z pohledu počtu hovorů i řešených případů jsou tradičně pátky a pondělí, naopak „nejklidnějším“ dnem v týdnu je neděle.

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články