V práci chceme příspěvek na penzijní připojištění a stravenky

31. 8. 2012 – 8:23 | Práce | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

V práci chceme příspěvek na penzijní připojištění a stravenky
Podle odborníků chtějí lidé využít poslední možnost uzavřít penzijní připojištění za současných podmínek. , Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Příspěvek na důchodové pojištění od zaměstnavatele je mezi Čechy stále oblíbenějším benefitem. V žebříčku nejžádanějších zaměstnaneckých výhod se podle průzkumu PwC umístil v první trojici vedle stravenek a dovolených.

Benefit ve formě penzijního připojištění nabízí v Česku podle výsledků průzkumu 72 procent zaměstnavatelů. Průzkum mezi zaměstnanci ukázal, že tuto formu zvýhodnění využívá 65 procenta dotázaných.

"Pojištění je hodnoceno jako významný prvek motivačního a sociálního programu celé firmy, který podpoří loajalitu pracovníků, pomůže uspořit nemalé mzdové náklady, ale rovněž přináší konkurenční výhodu při náboru nových kolegů," uvedla ředitelka oddělení Renomia Benefit Petra Tvrzová.

Na stále rostoucí oblíbenost penzijního připojištění mezi Čechy ukazuje rovněž statistika ministerstva financí. Během prvních šesti měsíců letošního roku se proti stejnému období loňského roku zvýšil počet nově uzavřených smluv penzijního připojištění o 63 procent, lidé během tohoto období uzavřeli 380 tisíc nových smluv, což je o 150 tisíc více než ve stejném období vloni.

Podle odborníků chtějí lidé využít poslední možnost uzavřít penzijní připojištění za současných podmínek. Nyní mají totiž fondy například povinnost hospodařit s uloženými penězi lidí bez ztráty, což se s novou důchodovou reformou změní.

Penzijní připojištění poskytuje možnost finančního zabezpečení na důchodový věk. V penzi díky němu není nutné spoléhat se výhradně na státní systém důchodového zabezpečení, který bude podle finančních odborníků již v blízké budoucnosti čelit závažným problémům. Podle výpočtů analytiků se mohou dnešní třicátníci v roce 2050 "těšit" na důchod ve výši 6500 korun měsíčně. Připojištěním mají lidé rovněž možnost získat státní příspěvek.

Jan Soukup | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,250 25,370
USD 23,650 23,830
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články