V Praze budou diskutovat odborníci o ekonomické krizi

16. 4. 2009 – 20:17 | Evropská unie | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

V Praze budou diskutovat odborníci o ekonomické krizi
Foto: sxc | zdroj: NašePeníze.cz

Téměř 300 odborníků od nás a ze zahraničí se v úterý 21. dubna sejde v Praze, aby jednali o dopadech ekonomické krize na Českou republiku a evropský region.






- Finanční krize tvrdě dopadá na země s nízkými příjmy - rozvojové země strádají
- Vláda a ČSSD dohodly balíček proti krizi, možná projde šrotovné
- Evropa schválila 5 mld EUR na podporu ekonomiky

Záštitu nad akcí převzali vicepremiér pro evropské záležitosti Alexandr Vondra a ministr financí Miroslav Kalousek, který přednese úvodní referát o dopadech krize na ekonomiku ČR. Na fóru dále vystoupí řada předních ekonomů a finančních odborníků, např. Milan Zelený, profesor newyorské Fordham University, prof. Michal Mejstřík z Fakulty sociálních věd UK v Praze, Pavel Řežábek, člen bankovní rady ČNB, Ľubomír Ódor, člen bankovní rady NBS a mnozí další. Ve svých příspěvcích zhodnotí současné přístupy k řešení krize a posoudí možné varianty dalšího vývoje.

Pozvání na toto setkání opětovně přijal i bývalý premiér Miloš Zeman, který na fórum přijde se svým vlastním návrhem na řešení ekonomické krize. Již na minulém fóru Zlaté koruny loni v prosinci vzbudilo jeho vystoupení mimořádný ohlas.

Na fóru budou přítomni ředitelé a vrcholoví manažeři podniků, představitelé tuzemských a zahraničních bank a finančních institucí, ekonomové a finanční analytici, kteří se zúčastní panelové diskuse navazující na jednotlivá hlavní vystoupení.

Celá odpolední část programu bude věnována dopadům krize na podnikovou sféru. V této části vystoupí mj. viceprezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslav Hanák, prezident Hospodářské komory ČR Petr Kužel a místopředseda Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Karel Havlíček. Zaměří se především na to, jaká opatření mohou podnikům v současné době pomoci a jejich postavení zlepšit. O velmi diskutované otázce, zda se změní úvěrová politika bank vůči podnikům, promluví generální ředitel a předseda představenstva Raiffeisenbank Lubor Žalman.

Kurzy

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,460 23,640
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články