V roce 2011 rostly hlavně platy specialistů

14. 2. 2012 – 18:24 | Práce | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

V roce 2011 rostly hlavně platy specialistů
Nové pracovní možnosti se podle odborníků otevřely i pro vysokoškolské absolventy, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

V roce 2011 narostly mzdy specialistů napříč všemi sledovanými obory, tahounem jejich růstu byla v České republice oblast IT.

„Zvyšování mezd specialistů, které jsme zaznamenali již od konce roku 2010, pokračovalo i v roce 2011. Růst mezd se nejčastěji týkal zkušených odborníků, a to zejména v informačních technologiích (IT), administrativě, logistice a u obchodních pozic v rychloobrátkovém spotřebním zboží a specifických technických pozic,“ řekl Aleš Křížek, ředitel společnosti Robert Half International pro Českou republiku.

„V loňském roce se také významně zvýšil zájem o uchazeče na pozice v oblasti lidských zdrojů,“ dodal.

Nové pracovní možnosti se podle společnosti otevřely i pro vysokoškolské absolventy. Podmínkou ale byla komerční praxe vykonávaná při studiu. Největší uplatnění našli v oblasti IT a obchodu. Po těch byla vzhledem k nedostatku kvalifikovaných odborníků největší poptávka, především po zkušených programátorech v jazycích JAVA/J2EE, C/C++ a testerech na trhu IT.

V roce 2012 společnost očekává větší stabilizaci pracovního trhu specialistů. „Zaměstnavatelé budou pravděpodobně opatrnější při otevírání nových pozic. Nábory nových zaměstnanců budou probíhat zejména jako náhrada za stávající zaměstnance. V důsledku toho neočekáváme v průběhu roku 2012 výrazný nárůst mezd,“ doplnil Křížek.

 

-Denisa Křížová | MED

Nejlépe placené obory podle  nabídek na práce.našepeníze.cz

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články