vaševěc.cz - Jiří Paroubek hledá pro svůj web socialisticky zaměřené redaktory

14. 10. 2010 – 17:38 | Média | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

vaševěc.cz - Jiří Paroubek hledá pro svůj web socialisticky zaměřené redaktory
Autory jsou například Jiří Dolejš (KSČM), Ivan Přikryl (ČSSD) či Zbyněk Fiala | zdroj: NašePeníze.cz

Bývalý předseda sociální demokracie a poslanec Jiří Paroubek představil ve čtvrtek odpoledne svůj názorový, levostředový web Vaševěc.cz. Plánuje na něm oponovat vládní politice a publikovat články socialisticky smýšlejících autorů.

"My, kteří jsme se rozhodli vytvořit tento názorový, levostředový server, se domníváme, že v České republice podobný portál chybí," uvedl při představení webu Jiří Paroubek.

 

Psali jsme: Jiří Paroubek zvažuje založení levo-středového týdeníku

 

Ve svých článcích chce analyzovat všechny zásadní události v zemi a být názorovou opozicí vládním krokům. "Chceme vytvářet prvotřídní materiály. Naším šéfredaktorem je Ondřej Macura. Autory například Jiří Dolejš (KSČM), Ivan Přikryl (ČSSD) či Zbyněk Fiala. Hledáme samozřejmě ale i nové autory – socialisticky zaměřené sociology, politology a další odborníky."

Kromě Macury, který v současné době končí u sociální demokracie v pozici šéfa tiskového odboru, bude na web přispívat i Petr Dimun, jenž v Lidovém domě působil jako vedoucí PR a marketingu.

Vydavatelem webu je občanské sdružení Společnost Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a projekt by měl být financován z příjmů společnosti. "Těmi budou dary a inzerce. Předpokládám, že hospodaření bude vyrovnané, sám na to budu dohlížet," uzavřel Paroubek.

-Filip Nachtmann,Mediafax

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články