Ve VZP padají hlavy. Vláda odvolala sedm členů správní rady

14. 11. 2012 – 15:52 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Ve VZP padají hlavy. Vláda odvolala sedm členů správní rady
Vláda nemohla odvolat členy rady, jako jsou Šnajdr, bývalý poslanec Petr Tluchoř (ODS) nebo poslanec Boris Šťastný (ODS). Ty do funkce zvolila Poslanecká sněmovna. Foto:VZP | zdroj: NašePeníze.cz

Správní radu Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) čeká velká obměna. Vláda ve středu schválila odvolání sedmi jejích členů a současně jmenování deseti nových lidí, tři místa totiž byla neobsazená, řekla ve středu vicepremiérka Karolína Peake (LIDEM).

O konkrétních lidech ale Peake mluvit nechtěla. "Nemám přesné informace o tom, které osoby byly odvolány a které byly jmenovány," řekla vicepremiérka o návrhu ministra zdravotnictví Leoše Hegera (TOP 09), který vláda schválila.

Jeho stranický kolega a ministr financí Miroslav Kalousek také nechtěl komentovat, zda bude bývalý poslanec Marek Šnajdr (ODS) odvolán z předsednického postu rady. "Požádám o odklad odpovědi po prvním zasedání první správní rady," řekl na tiskové konferenci po jednání vlády.

Vláda nemohla odvolat členy rady, jako jsou Šnajdr, bývalý poslanec Petr Tluchoř (ODS) nebo poslanec Boris Šťastný (ODS). Ty do funkce zvolila Poslanecká sněmovna.

Jan Drahorád | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,500 23,680
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články